Radulović: Amerikanci su ucenili Vučića, biću opet ministar!

1
66

Vrbuje ministre i sanja veličanstveni povratak u Nemanjinu! Eksministar privrede Saša Radulović već danima pokušava da preporučenim pismima, koja šalje na adrese poznatih privrednika, okupi oko sebe trust mozgova i kapitala koji bi mu pomogao da se ekspresno, odcmah posle izbora 16. marta vrati u Vladu Srbije.

Radulović je apsolutno uveren u taj scenario, što se vidi iz dva pisma, a u kojima svojim (ne)suđenim saborcima predstavlja sebe kao budućeg ministra privrede i finansija. Njegov izbor na tu objedinjenu funkciju, kako tvrdi, pred Vučića su kao ultimatum postavili MMF i Amerikanci.

Obraćajući se privrednicima kao “starim borcima za liberalno-demokratska načela”, Radulović nudi “siguno mesto u izbornoj listi” u zamnu za podršku izborima.

“Moja lista “Dosta je bilo” sigurno prelazi cenzus i očekujem da u novom parlamentu imam oko 30-ak poslanika”, kaže u pismu bivši ministar i dodaje da su na sastanku u američkoj ambasadi “zajednički procenili da će dobiti oko 12 odsto glasova.

On, takođe potvrđuje pisanje da će na izbore izaći sa Republikanskom strankom Vladimira Cvijana.

“Ovaj predizborni savez predstavićemo krajem februara, zajedničkim obraćanjem Beogradu, i on će sigurno biti deo vladajuće koalicije. To je uslov koji su MMF i Amerikanci postavili Vučiću kao uslov za obećanih 500 mjiliona dolara budžetske podrške. On je to bio primoran da prihvati, baš kao što je morao da prihvati moje imenovanje u avgustu prošle godine”, navodi u pismu Radulović, kojib uspit otkriva još neka kadrovska rešenja u novoj vlasti 16. marta.

“Moj nalbliži saradnik Aleksandar Stevanović trebalo bi da preuzme mesto guvernera Narodne banke, dok će Jorgovanka Tabaković posle izbora biti imenovana za ambasadora.

“Želja SAD je, da, ako već daju pare, imaju svoje pouzdane ljud ena dva ključna mesta, kako se novac ne bi trošio za stranačke potrebe”, objasnio je Radulović.

sandzakhaber / Izvor: Naše novine

1 KOMENTAR

  1. Pa idi u ameriku ako si njihov covek bednice bezobzirni. Lazov od coveka. Dok je bio ministar i krenuo u upropascavanje ekonomsko finansijske situacije gradjana onda je kao demek bio ne stranake licnost. A cim je dobio stiklu onda je oformio svoju stranku. Bednik. A i ovi sto su ga doveli na politicku scenu imaju jos dosta takvih u svojim redovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here