Popularnost SNS šansa za reforme

1
95

SNS ima gotovo poslednju šansu da sprovede reforme, jer je za reforme potrebna široka podrška ljudi koju ima, smatra lider SDP Srbije Rasim Ljajić.

Gostujući na subotičkoj Ju eko televiziji, Ljajić je rekao da SDPS sa 4-5 procenata podrške ne može da sprovede reforme, niti bilo ko drugi sa malom podrškom, već je za njih potrebna široka podrška ljudi, a koju u ovom trenutku ima SNS, za koju smatra da ima “poslednja šansu za reforme u ovoj zemlji”.

Upitan može li se koaliciji oko SNS, najava reformi i teškog posla vratiti kao bumerang kroz manju podršku na izborima, Ljajić je ocenio da “vredi rizikovati” i da “od nekog mora da krene”, odnosno da se sa “istinom izađe pred ljude i kaže da se te reforme moraju sprovesti”.

On je rekao da je i sam bio u Vladama koje su odlagale reforme, u kojima su se uvek susretali sa opstrukcijama i lobiranjima, što je za posledicu imalo “kozmetičke promene” i “trule kompromise”, u kojima ni oni koji su se protivili nisu potpuno zadovoljni, a “posao za zemlju nije završen”.

Ljajić smatra da vredi rizikovati i završiti reforme, jer je siguran da će taj ko to uradi ostati upamećen da je najviše uradio za Srbiju, bez obzira što je realno i moguće da taj izgubi sledeće izbore.

“Svi znaju da nešto mora da se učini i sad je samo pitanje vaše odlučnosti i spremnosti da rizikujete koji procenat. Da kažete “da, ja znam da ovo mora da se uradi, da je dobro za zemlju, znam da se nekima neće svideti, možda neće glasati za mene zbog toga, ali je neophodno” – rekao je Ljajić.

On smatra da se reforme ne mogu sprovoditi tako da svi u tom momentu vide korist od njih, jer koristi od njih uvek dolaze kasnije, u svim zemljama.

izvor/tanjug

1 KOMENTAR

  1. Jedini istinski reformator ,covek koji ispunjava obecano,ne preza od posledica I ne bori se za licnu promociju I rejting,niti za vlast po svaku cenu,a sto narod prepoznaje I ceni je Gospodin Aleksandar Vucic!Ostali koji su godinama na vlasti,a nisu nista,sem za sebe,uradili,kako su bili pouzdani partneri predhodnim poslodavcima,bojim se da ce nastaviti staru praksu,mozda ima izuzetaka,vreme ce pokazati!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here