Mišković preko RRA zabranio spot SNS-a

1
144

Posle žalbe „Delte” naprednjaci dobili 48 sati da povuku predizborni spot u kom se pojavljuje zgrada te kompanije.

Savet Republičke radiodifuzne agencije poručio je juče Srpskoj naprednoj stranci da u roku od 48 sati povuče spot u kom je prikazana zgrada „Delta holdinga”
Kompanija „DElta” protestovala je u nedelju zbog toga što su, kako je navela, u predizbornom spotu SNS-a slika njihove zgrade i naziv te kompanije iskorišćeni na neprimetan i nezakonit način i dovodi ih u negativni i kriminalni kontekst i najavila žalbu RRA.
RRA je najavila da će odmah razmotriti ovaj prigovor i juče je navedeno da je Savet razmotrio predstavku „Delte” na reklamni spot SNS-a, u kom se pojavljuje više privrednih društava i kompanija i odlučila da SNS-u, koji je proizveo i ugovorio emitovanje tog spota, preporuči da ga povuče iz emitovanja.
– Kako ne bi došlo do narušavanje izborne kampanje i samim tim neravnopravne zastupljenosti, Savet RRA smatra da povlačenje spornog spota iz emitovanja SNS treba da učini u što kraćem roku koji ne bi smeo da bude duži od 48 sati, kako zakon nalaže – piše u saopštenju.
Savet RRA konstatovao je i da postoji disbalans prisustva izbornih lista na programima nacionalnih emitera i pozvao ih da do kraja predizbornog ciklusa isprave nedostatke i obezbede ravnopravnu zastupljenost.
– Izveštaj o zastupljenosti izbornih lista u periodu od 29. januara do 12. februara biće objavljen na sajtu RRA – najavljeno je iz te institucije.
Odmah po objavljivanju odluke RRA, oglasio se i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i najavio da će SNS otkloniti, u skladu sa odlukom RRA, svoj predizborni spot u kojem se pojavljuje više privrednih društava i kompanija. On je ipak istakao da je odluka RRA neprincipijelna.
– SNS će odluku poštovati, iako je neprincipijelna, jer je ta agnecija u kapmanji pre godinu i po dana odobravala svakakve spotove – rekao je Stefanović.
Kompanija „Delta holding” juče se nije izjašnjavala o odluci RRA.

sandzakhaber / Izvor: Naše novine

1 KOMENTAR

  1. – Postovanje…Ene mu ti Vuciceve demagogije…uhapsio Miskovica,nakon izbora ce ga osloboditi svih optuzbi,i izeo vuk magarca…A on kao koristi to za predizbornu kampanju. A i sta bi drugo,da niej kog zivog za ove dvije godine doveo do investitora,a zborase…”kad mi dodjemo,dovescemo 50 milijardi investicija”,a doveo par destina miliona. Najveci demagog na srpskoj politickoj sceni u poslendjih 20 godina je Vucic,nista pod Bog jaki nije uradio,sem sto se zaduzio jos 5 milijardi evra,i lupeta neke nebuloze. Naravno,osjeca Vucic da to isto narod zna,da ga je vec provalio,pa sad navodno zapeo te borba protiv korupcije,te borba protiv korupcije…jadna ova zemlja kakvi ovdje samo politicari prolaze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here