Ljajić: Ugljanin nema šta da ponudi biračima

1
138

Optužbe za ubistvo pripadnika SDA 2006. je “najprljavija zloupotreba jedne tragedije i ljudske nesreće”, izjavio je predsednik SDPS-a Rasim Ljajić. Predsedniku SDA Sulejmanu Ugljaninu nije smetalo da šest godina sedimo zajedno u vladi i tu tragediju nije nikada spomenuo, a sada to spominje, jer nema šta drugo da ponudi biračima, rekao je Ljajić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da su optužbe da je odgovoran za ubistvo pripadnika Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) 2006. “najprljavija zloupotreba jedne tragedije i ljudske nesreće”.

On je agenciji Beta kazao da je ta tragedija i ljudska nesreća u kojoj su dve porodice unesrećene dobila svoj sudski epilog.

“Predsedniku SDA Sulejmanu Ugljaninu nije smetalo da šest godina sedimo zajedno u vladi i tu tragediju nije nikada spomenuo. Sada, 20 dana pred izbore, to spominje, jer nema šta drugo da ponudi biračima i zato kopa po prošlosti tražeći razlog da opravda svoje postojanje”, rekao je Ljajić.

Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u odlazećoj vladi, ocenio je i da pominjanje ove tragedije, u kojoj je jedan čovek nastradao a drugi osuđen na kaznu zatvora od 15 godina, “alibi Ugljanina za katastrofalni poraz koji će da doživi na izborima”.

“Na svu sreću, narod Novog Pazara zna ko je za šta odgovoran i on će reći svoj sud na izborima 16. marta. Apsolutno je jasno kakav će ishod tog izjašnjavanja biti”, kazao je Ljajić.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i ministar u odlazećoj Vladi Srbije Sulejman Ugljanin ranije danas ocenio je da je klima u društvu zrela da se rasvetle politički motivisana ubistva i drugi zločini u Sandžaku.

On je u saopštenju izrazio zadovoljstvo što se javnost “konačno zainteresovala za slučaj o kojem je punih pet godina pričao na sednicama vlade”.

SDA je juče optužila Ljajića da je odgovoran za ubistvo njenog odborničkog kandidata Ruždije Durovića tokom lokalnih izbora septembra 2006. godine.

1 KOMENTAR

  1. – Mogao je on sa tobom sjedeti i svih 14 godina u Vladi,koliko si ti bio,vjeciti minsitre bez ijednog rezultata….kazem,mogao ej on svih tih godina sjedeti sa tobom,a to ne pomenuti. Nije mogao pomenuti,jer nije do prije neki mjesec dana taj ubica Ertan Gegic ni napisao pismo u kojem otkriva ko ga ej nagovarao da na taj dan izbor akoristi vatreno oruzje,i puca kad zatreba…a ti ces mu obezbediti da ga sacuvas od Policije. Dakle,kako je Ugljanin mogao tako nesto reci,dok niej dobio i PISANI DOKAZ O TOME KAKO SI TI POLITICKI INSPIRATOR TIH UBISTAVA? Naravno,odgovaraces Rasime za sve sto si uradio ovom Sandzaku,za sva ubistva,i sve kriminalne radnej koje jos uvjek radis u Sandzaku. Moras odgovarati za to,nema tio spasa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here