Goranci oštro demantuju Ugljanina

0
78

Jedina lista s kojom je GIG razgovarao o izborima je ona koju vodi Vučić

BEOGRAD – Idu s Vučićem.
Građanska inicijativa Goranaca (GIG) demantovala je da je postigla dogovor o zajedničkom izbornom nastupu sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina.

– Jedina stranka, odnosno lista, s kojom je Građanska inicijativa Goranaca razgovarala o izborima je ona koju vodi lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić – navodi se u saopštenju.

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je juče ranije da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranaca prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne liste koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se s predsednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

U saopštenju se navodi da su predsednici ovih partija prihvatili ideju predsednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here