Sirija – Pobunjenici se bore između sebe – četvorica stradala sa Balkana

0
160

Sirija – Halep – Već treći dan pobunjenici iz oslobodilacke vojske sirije,sastavljeni od domaceg stanovnistva,bore se protiv pripadnika islamske države Irak i Levant i i Al-Nusra Front-a,medju kojima su i dobrovoljci iz Bosne i Sandžaka.

bd1540ce98aa3898f331aea32b4f6c750821aa9b6b9c2750e773cbbf3a98247b
ilustracija

Posle kordiniranog napada pripadnika “oslobodilačke vojske sirije” na sve polozaje i punktove i koji drže borci i Al-Nusra Front-a,izveštaji sa terena govore da ima velik broj mrtvih, ranjenih i zarobljenih pripadnika ove formacije.
Kako Sandžakhaber saznaje među poginulima su i Ebu Ismail(Ismar) iz Teslića i Ebu Bilal, inače iz Zenice
Mora se naglasiti kako se napad dogodio posle sastanka čelnika politickog i vojnog rukovodstva siriske opozicije i američkog sekretara Kerija.
Ranije smo objavili da je u tim borbama poginuo Mevludin Cicvara a danas smo dobili potvrdu da je jos jedan Bosanac Hamza (Azmir) iz Krajine. Zbog toga se povećava zebnja da Pazarac Mirza Ganić nije među živima ili da je uhapšen,pošto ozbiljnu potvrdu još nismo dobili da je živ.
U današnjem tonskom obraćanju jednog od komandanata islamske države Irak i Levant ,zaprećeno je da ce njegovi borci ako se napadi nastave,napustiti položaje u svim gradovima koje drže protiv asadovih boraca.
U narednim danima očekujemo rasplet situacije i odgovor na ova pitanja koja zaokupljaju pažnju cijelog svijeta,bićemo u toku i objaviti svaku novost koju budemo uspeli da saznamo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here