Ðurić na slobodi za dva miliona evra

0
65

images

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor vlasniku Zekstre i predsedniku FK Partizana Draganu Ðuriću i istovremeno odlučio da će biti pušten da se brani sa slobode ako položi jemstvo od dva miliona evra.
Portparol suda Dusica Ristić izjavila je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak Ðuriću odredio pritvor do 30 dana.

“Istovremeno je odredio da će Ðurić biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi sudu jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti i sudu dostavi dokaz o tome”, precizirala je Ristić.

To znači da će Ðurić biti u Okružnom zatvoru u Beogradu dok njegova odbrana, odnosno rodbina i prijatelji ne skupe dovoljno novca ili ne upišu hipoteku na nepokretnosti u vrednosti od dva miliona evra.

Ðuriću je juče posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda određeno zadržavanje.

Tužilaštvo je juče nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ðurića u vezi sa privatizacijom “Veterinarskog zavoda” zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra” d.o.o i „Bankom” d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Ðurić se sam odazvao pozivu tužilaštva za slušanje.

Vetrinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine.

Krivičnu prijavu protiv njega je 27. decembra 2013. godine podnela policija.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija “Zekstra”. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here