Uhapšen Belmir Hazirović, optužen za ubistvo

2
887

lisice-na-rukama

Novi Pazar – Novopazarska policija uhapsila je jutros Belmira H. za kojeg se sumnja da je polovinom oktobra učestvovao u tuči nakon koje je, kako se pretpostavlja, od zadobijenih povreda preminuo Mirsad H. (52) iz Novog Pazara. Uhapšeni je pronađen u jednoj kući u Novom Pazaru.

Imali smo saznanja da je u Novom Pazaru i da se skriva u kućama kod svojih prijatelja. Dobili smo informaciju da se krije u jednoj kući na Pašinom gumnu. Upali smo unutra i uhapsili smo ga. Kod njega smo pronašli tri bombe, rekao nam je izvor blizak istrazi.

Hazirovic Belmir

Belmir H. se sumnjiči da je u tuči ispred jedne kafane zadao više udaraca Mirsadu H. koji je pao i udario glavom o pločnik. Povređeni Hajrović je u kragujevačkoj bolnici bio smešten tri dana a preminuo je 17. oktobra. U izveštaju lekara Kliničkog centra u Kragujevcu navodi se da je “smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima.”

Uhapšeni Belmir H. je zbog pokušaja ubistva osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri ipo godine. On je tada, ispred Gradskog stadiona, u navijačkom obračunu nožem izbo Enesa K.

Pored ovog hapšenja u toku je još nekoliko privođenja u sklopu akcije “Grom”, koja se sprovodi na teritoriji cele Srbije. Počeli smo od šest sati ujutro i u toku su hapšenja u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, rekao nam je izvor iz novopazarske policije.

Nalog za akciju donet je na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, kojom predsedava Aleksandar Vučić.
Prema operativnim procenama, očekuje se hapšenje oko 500 ljudi u celoj Srbiji.

sandžakhaber / izvor: rtvnp.rs

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here