U toku opsežna akcija “Grom 1”! Hapšenja po celoj Srbiji

0
165

hapsenje pressonline

U toku je akcija razbijanja narko-grupa u celoj Srbiji, a policija pretresa oko 1.000 objekata, saznaje Tanjug u MUP-u.
Privode se ljudi koji se bave dilovanjem droge, ali i drugim krivičnim delima kojima se ugrožavaju lična i imovinska bezbednost građana.

Akcija je nazvana “Grom jedan”, a počela je jutros oko pola pet.

Prethodna Akcija “Grom” je sprovedena 6. decembra.

U akciji “Grom” je zaplenjeno mnogo oružja, a procesiurane su 274 osobe.

“Procesuisrano je 274 lica, bilo je i pomalo sreće što nije sve provaljeno, pa možete da ih gonite za držanje i posedovnje oružja, ako niste našli drogu, pronađeno je 21.238,82 grama droge, najviše heroine, marihuane, hašiša, kokaina, 9.941 droga u tabletama, 220 mililitara opojne droge u tečnom stanju, čitava laboratorija i količina droge za koju još nije utvrđeno koja je vrsta”, istakao je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić presinoć u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika.

Vučić će, inače danas u podne obavestiti javnost o rezultatima istrage 24 sporne privatizacije, čime ispunjava obećanje dato po stupanju na dužnost i stavlja tačku na slučajeve čiji će epilog biti na sudu.

Reč je o slučajevima privatizacije čiju reviziju i izveštaj o tome je u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.

Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za tranzicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se uz velike teškoće i otpore nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija i da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.

Konferenciji za novinare, pored Vučića, prisustvovaće i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here