U centru Zagreba održana misa za ustaškog zločinca Antu Pavelića

0
56

U samom središtu Zagreba, u bazilici Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici, i ove je godine održana misa zadušnica za ustaškog zločinca, poglavnika NDH Antu Pavelića, prenosi “Index.hr”.

20131229-123741.jpg
Aktivisti Građanske akcije, njih 30-ak, okupilo se ispred crkve u Palmotićevoj s ciljem sprečavanja održavanja mise. Svojim tijelima pokušali su blokirati ulaz u crkvu. Na misi se, prema procjenama aktivista, okupilo stotinjak ljudi, a cijela akcija Građanske akcije protekla je mirno.

“Nije bilo većih incidenata, bilo je naguravanja, dovikivanja i vrijeđana od strane fašista, ali policija nije morala intervenirati”, kažu iz Građanske Akcije. Njihov cilj danas bio je poslati jasnu poruku – Ante Pavelić ne pripada u javni prostor Hrvatske!

“Ne dozvoljavamo da se u centru Zagreba odvija protivzakonito veličanje fašističkih zločinaca. NE fašizmu u mome gradu! Ukoliko se ljudi žele moliti za dušu Ante Pavelića, mogu to raditi u tišini svoga doma”, poručili su aktivisti Građanske Akcije i Antifašisti Hrvatske.

Nakon akcije, aktivisti su na Facebook stranici Građanske akcije objavili:

“Akcija hakiranje mise u čast Ante Pavelića je uspješno završena i ustašoidi su primili težak udarac, a njihova “svetinja”, pokojni krvnik i zločinac sad se od muke okreće u grobu. Naravno, naši kolege su išli u miran prosvjed kojim su željeli skrenuti pozornost javnosti da katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca kao i dio građanstva što još uvijek veliča zločinačku NDH-a no ipak bilo je manjih incidenata”.

Izvor.Avaz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here