Šeik ostavio 50.000 $ bakšiša u CG

0
106

2868166552b0172cb4757138287533_640x431

Princ Abu Dabija, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, ostavio je posluzi u vili “Gorica“ oko 50.000 dolara u kovertama, pišu “Večernje novosti”.
Arapski prinčevi i članovi kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, prilikom svojih boravaka u Crnoj Gori za proteklih nekoliko godina, pokazali su se kao prava “balkanska gospoda“, navode “Novosti”.

Naviku arapskih prinčeva da u torbama nose dolare u kešu, kako bi čašćavali svoje domaćine, potvrdio je i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan protekle nedelje, kada je zaposlenima u vili “Gorica“, gde je večerao i spavao, kako se procenjuje, ostavio oko 50.000 dolara u kovertama.

Princ je, boraveći svega jednu noć u Podgorici, častio redom zaposlene koji su ga dočekali i služili, od obezbeđenja do konobara i kuvara.

Kako “Novosti“ nezvanično saznaju, uoči dolaska tražio je spisak, a čovek iz njegove pratnje podelio je koverte u kojima je, pojedinačno, bilo od 1.000 do nekoliko hiljada dolara.

Šeik Sultan bin Kalifa bin Zajed al Nahjan je osvojio naprečac simpatije domaćina još 2008, kada je boraveći u Budvi i najavljujući investicije u “Budvansku rivijeru“ častio celokupno osoblje hotela.

Nekoliko puta je slao svog čoveka po nove koverte, kako nekoga ne bi preskočio, priča sagovornik “Novosti” koji je i tada bio prisutan prilikom posete arapske kraljevske porodice.

“Čašćavao je sve redom, konobare, kuvare, sobarice, momke koji nose kofere, obezbeđenje… Ne znam da li su u svim kovertama bili isti iznosi, znam da je u pojedinim bilo po 2.000 dolara”, kaže sagovornik “Novosti”.

Arapska kraljevska porodica je tada najavila investiciju vrednu dve milijarde dolara, kroz gradnju turističko-hotelskog kompleksa na mestu postojeće “Budvanske rivijere“. Projekti koje su prezentovali predviđali su gradnju dva tornja od 25 i 27 spratova na samoj obali.

Trenutno je aktuelna investicija Emirata u Kraljičinu plažu, za koju nude 21 milion i ulaganja od 180 miliona dolara kroz gradnju supermodernog hotela, koji bi predstavljao osnovu za planirani elitni turistički kompleks.

Šeiku Muhamedu bin Zajed al Nahjanu veoma se dopala, po rečima posluge u “Gorici“, i crnogorska nacionalna trpeza sačinjena od domaća pite sa sirom, teleće čorbe, dinstane teletine u sosu, mešane salate i domaće štrudle s jabukama. Arapski princ, da domaćinama to i stavi na znanje, nije žalio ni reči, ni dolare.

Arapski šeici bili su široke ruke i tokom poseta Srbiji i čašćavali one koji su im se “našli na putu“ i imali čast da im budu na usluzi.

Srpski mediji su zabeležili da su i na Kopaoniku, gde su pregovarali o kupovini hotela, ostavili veoma lep utisak kod svojih domaćina.

sandžakhaber / izvor: Večernje novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here