Poruka iz Niša: Dajte nam azilante, evo vam Žandarmerija

0
84
NIŠ – Nakon sve češćih incidenata čiji su učesnici pripadnici niškog odreda Žandarmerije, na jednom od niških nadvožnjaka osvanuo je neobičan transparent.
niss

Na fotografiji čija autentičnost nije potvrđena, a koju je na Tviteru objavila @jasamjasna vidi se transparent na kome piše “Dajte nam azilante, evo vam Žandarmerija”, pišu Južne vesti.

Nije poznato ko je autor neobične poruke, ali je reč o očitoj aluziji na situacije u kojima su građani iz nekoliko opština iz Beograda i Vojvodine organizovali proteste i blokirali puteve kako se azilanti ne bi uselili u njihovo mesto.

Sa druge strane, u Nišu je u poslednje vreme zabeležen niz incidenata čiji su vinovnici bili žandarmi.

Naime, u poslednjih godinu dana u najmanje tri slučaja pripadnici niškog odreda Žandarmerije dovedeni su u vezu sa najstrašnijim zločinima – od podmetanja bombe pod automobil kada je kod Durlanske pijace ubijen Đorđe Stojanović, preko slučaja žandarma koji je pucao u automobil na ulici jer se kretao presporo, do poslednjeg kada je žandarm osumnjičen da je ubio dilera od kog je kupovao drogu.

Prema saznanjima beogradskih medija, čak 17 pripadnika Žandarmerije iz Niša je pod istragom zbog umešanosti u kriminal ili im se već i sudi.

Foto: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here