Intenzivnija međuopštinska saradnja u 2014. godini

0
70

meho_2

Novi Pazar/Sjenica – U Sjenici je održan sastanak članova upravnog odbora projekta po nazivom “Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji”.

Tom prilikom, gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović istakao je da Novi Pazar u 2013. godini zahvaljujući sredstvima ovakvog projekta sprovodio brojne aktvivnosti. Za narednu godinu se očekuje izgradnja reciklažnog centra i puno projekata koje će realizovati brojne institucije koje teže promovisanju Novog Pazara, a kako bi se na pravi način taj grad prezentovao.

‘’ Protekle godine realizovan je projekat prezentacije festivala ‘’Stari grad’’, potom je održan Omladinski festival pozorišta. Zahvaljujući novopazarskoj Kancelariji za mlade cela Republika Srbija je imala priliku da se upozna sa gradom Novim Pazarom kroz razne projekte. Urađen je i kratak film na temu razbijanja predrasuda o Novom Pazaru, ali i regionu. Nadamo se da će u narednom periodu postojati veća saradnja sa opštinama Sjenica i Tutin i da ćemo uz uključivanje opštine Raška raditi zajedno na nekoliko projekata, kao ozbiljne lokalne zajednice’’,rekao je gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

Prema rečima predsednika opštine Sjenica, Hazba Mujovića, ta samouprava je u proteklom periodu aplicirala za razne projekte koje podržavaju međunarodne zajednice i dosta je uspešna u tome. UNDP, UNHCR su samo neke od organizacija koje su prisutne u Sjenici. Na sednici upravnog odbora dogovorene su mere, koje će biti preduzete u realizaciji projekta ‘’Unapređenje ljudske sigurnosti jugozapadne Srbije’’ na teritoriji Sandžaka, istakao je Mujović.

Koordinatorka UN u Srbiji, Irena Vojačkov Solorano, naglasila je da će započeti projekti pomoći ovim opštinama. Ona je izrazila i veliko zadovoljstvo jer je prisustvovala obeležavanju međunarodnog Dana invalida u udruženju ‘’Poletarac’’ u Sjenici.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here