IN MEMORIAM: Dr Enver Redžepagić (1947 – 2013)

0
200

GUSINJE – Dr Enver Redžepagić, specijalista stomatologije, vitez dostojanstva i plemenitosti, dobročinitelj i jedan od najuglednijih građana koje je iznjedrio ovaj kraj, sahranjen je prije nekoliko dana na gradskom groblju u Gusinju. Njegova porodica, stotine prijatelja, kolega i poznanika rekli su mu posljednje zbogom.

2013 12 04 cgo t str xx v01 z pl memoriam 226x300 IN MEMORIAM: Dr Enver Redžepagić (1947 – 2013)Dr Enver Redžepagić bio je nenametljivi borac za dobrotu, plemenitost i pravdu. Njegovi savjeti i pouke nosili su ljekovitost. I mnogo više od toga.

Ostao je kao mlad ljekar u Gusinju, da tu, ispod visokih vrhova Prokletija, pomaže sugrađanima. Tu je i dočekao zasluženu penziju. I nije se pokajao.

Učinio je puno za gusinjski kraj. Kao dugogodišnji šef zdravstvene stanice i zubne ordinacije u Gusinju, stvorio je uslove za savremeno liječenje svojih pacijenata, posebno kod djece predškolskog i školskog uzrasta. Bio je aktivan društveno-politički i sportski radnik. Biran je u nekoliko saziva za člana OO DPS Plav, GO DPS Crne Gore, odbornika u SO Plav i na mnoge druge funkcije. Bio je dugogodišnji član uprave FK Gusinje. Za svoj rad i nesebično zalaganje i doprinos bržem razvoju zdravstva, dobitnik je mnogih priznanja i odlikovanja.

Njegovi prijatelji, kolege, poznanici i poštovaoci izgubili su viteza dostojanstva, plemenitosti i uglednog stručnjaka u oblasti stomatologije, ali će se sa dužnim poštovanjem sjećati svega onoga što je Enver učinio za svoj zavičaj.

R. Gruda

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here