Užasna sudbina zečeva koje žive deru zbog krzna (Uznemirujuć sadržaj)

0
337

403569_zec-01_ff

Video snimak koji je napravila organizacija za zaštitu životinja PETA, otkriva katastrofalnu istinu o industriji krzna u Kini. Na snimku se vidi kako zec biva praktično čerečen pre nego što mu se krzno ručno počupa, posle čega zečevi ostaju da krvare u svojim kavezima. Na video klipu snimljenom u Kini, odakle potiče 90 odsto svetske proizvodnje angore, mogu se čuti krici životinja koje trpe bol. One se gaje između dve i pet godina, a u tom periodu im se uklanja krzno na svaka dva do tri meseca.

403571_zec-03_ff

Kada se životinji iščupa krzno, ona se stavlja u kavez do oporavka. Kada životinji “prođe rok”, radnici je ubijaju i skidaju kožu. Čak i oni zečevi kod kojih se krzno šiša ili seče, takođe pate. Za vreme šišanja, prednje i zadnje šape drže im se jako zategnute, a neizbežno je da dobijaju ogrebotine od oštrih makaza i ostalog pribora, dok se očajnički bore da se oslobode.

403570_zec-02_f

Pored toga, dok borave u kavezu, gole žice im vređaju osetljive šape. I, na kraju, možda i najvažnije, lišeni su društva ostalih zečeva. “PETA Velika Britanija apeluje na kupce”, kaže direktor britanskog ogranka organizacije Mimi Bekeči. “Molimo vas pročitajte etiketu na džemperu ili marami. Ako piše da je od angore, ne kupujte.”

403572_zec-04_ff

U Kini ne postoje kazne za zloupotrebu životinja na farmama zečeva i ne postoje standardi koji bi se regulisalo ponašanje prema životinjama.

sandzakhaber / izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here