UPRKOS BROJNIM SABOTAŽAMA, GRADSKA UPRAVA IZBORILA POČETAK RADA DVE NOVE OSNOVNE ŠKOLE!

1
97

skola_camil_sijaric_01

Zahvaljući naporima gradske vlasti, dve novosagrađene osnovne škole u Novom Pazaru počeće sa radom za petnaestak dana, uprkos svim uzurpacijama sa kojima smo, u vezi sa ovim projektom kao društvo bili suočeni.
Potvrdu o početkurada dveju škola dalo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, nakon intervencije gradonačelnika Meha Mahmutovića, koji je ovim povodom u Beogradu boravio sa svojim zamenikom Nikolom Jolovićem .

„Razgovarali smo sa ministrom Tomislavom Jovanovićem. Bilo je niz problema u komuniokaciji sa školskim upravama u Novom Pazaru i Kraljevu. Tokom posete potvrđeno nam je da je sva dokumentacija kjou je trebalo da prosledimo došla relevantna i potpuna, iako je u javnosti bilo drugačijih tvrdnji. Ministar će lično doći ovih dana u Novi Pazar i to će značiti konačan početak rada škola.“

nova_osnovna_skola_2

Mahmutović je rekao da će obe škole biti samostralne iako je prema Ministarstvu bilo određenih pritisaka da se ustanove pretvore u odeljke već postojećih škola.

„ Ovo je veliki dan za nas, za sve građane Novog Pazara. Rasteretićemo postojeće osnovne škole i rešiti problem trećih smena. Dve škole odjednom otvoriti znači dokazati da data reč nije samo puko obećanje, već cilj čijem ispunjenju težimo za dobrobit svih građana“, poručio je gradonačelnik Mahmutović u obraćanju nakon sastanka.

1 KOMENTAR

  1. super vest ako bude istinita,jer je zvanicno skola odavno otvorena ali jos uvek nije pocela sa radom,da ne bude odlagano do naredne skolske godine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here