Srbija ne ide na Evroviziju zbog nedostatka finansija

0
47

Beograd – Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu iz finansijskih razloga, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije.

evrovizija

Kako je saopšteno iz pres centra RTS-a, kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je izfinansijskih razloga odnosno troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije .

Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici.

U saopštenju se podseća da su iz istih ili sličnih razloga poslednjih godina, uključujući i ovu, od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na Pesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava, istaknuto je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here