Šeik Muhamed bin Zajed i Donald Tramp u borbi za zgradu Generalštaba

0
136

403771_abu-zajed-donald-tramp_f

Beograd – Zgrada Generalštaba u ulici kneza Miloša mogla bi u narednom periodu da dobije nove vlasnike, milijardere. Za ovaj objekat zainteresovan je i šeik UAE Muhamed bin Zajed, a od pre tri dana i američki kralj nekretnina Donald Tramp. I jedan i drugi ovu lokaciju vide kao mesto gde bi trebalo da se nađe luksuzni hotel.

Radi se o objektu koji bi bio deo hotelskog lanca “Tramp”, čiji bi vlasnik u narednom periodu trebalo da pošalje svoj tim kako bi pronašli potencijalne lokacije. O tome je, između ostalog, bilo reči na sastanku premijera Srbije Ivice Dačića i Donalda Trampa pre tri dana u Njujorku.

Tramp u svom vlasništvu ima devet luksuznih hotelskih centara i brojne nekretnine, ali se nijedan ne nalazi u Evropi. Da bi na mestu Generalštaba mogao da nikne luksuzan hotel, prošle godine bilo je reči i sa šeikom UEA Muhamedom bin Zajed al Najhanom.

Zgrada Generalštaba bombardovana je 1999. Ona ima status spomenika kulture, zbog čega je zabranjeno menjati joj prvobitni izgled, što je do sada odbijalo investitore.

sandžakhaber / izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here