Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv direktora Gimnazije

0
103
Novi Pazar – Roditelji učenika prvog razreda Novopazarske gimnazije, koji su se u anketi sprovedenoj u periodu od 01. aprila do 01. septembra 2013. godine izjasnili da žele da njihova djeca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku podnijeli su danas, Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, krivičnu prijavu protiv Zorana Milosavljevića, direktora Gimnazije u Novom Pazaru, jer je nevršenjem svoje službene dužnosti teže povrijedio pravo učenika da pohađaju nastavu na maternjem jeziku sopštilo je danas BNV.
prijave bnv

Milosavljević je u periodu od 02. septembra do oktobra 2013. godine, suprotno propisima o upotrebi jezika i pisma manjinskih nacionalnih zajednica uskratio učenicima prvog razreda Gimnazije u Novom Pazaru, da pri ostvarivanju svog prava na obrazovanje na maternjem jeziku i koriste svoj jezik i pismo, jer nije u skladu sa zakonom organizovao nastavu na bosanskom jeziku za učenike čiji roditelji su se u anketi sprovedenoj u periodu od 01. aprila do 01. septembra izjasnili da žele da njihova djeca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Milosavljević je time izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 359. st. 1. u sticaju sa krivičnim djelom povreda prava upotrebe jezika i pisma iz čl. 129. Krivičnog zakonika Republike Srbije kaže se između ostalog u saopštenju koje je medijima dostavilo Bošnjačko nacionalno vijeće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here