Prijepolje: Strategija razvoja turizma

0
68

U okviru programa razvoja turizma opštine Prijepolje održan je prvi sastanak.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Republičke razvojne agencije, predstavnici Regionalne Turističke organizacije Bjelasica iz Crne Gore, kao i predstavnici lokalne samouprave.

„Turistička organizacija formirana je 2004. godine imali smo sreće što su na tim rukovodećim mestima bili mladi i perspektivni ljudi koji su dali značajan doprinos da postanemo svesni kvaliteta koje imamo. Moramo uraditi jedan strateški dokument, koji će napraviti plan, kako da prijepoljska opština iskoristi potencijale koje posednuje“-kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Podršku razvoju turizma u opštini Prijepolje dala je i Turistička organizacije regije Zapadna Srbija.

„Iz iskustva koje imamo malo opština iz Srbije se odlučuje na ovakav pristup i nadam se da će se i ostale opštine ugledati na Prijepolje i odlučiti se na izradu jednog strateškog dokumenta“-izjavio je za Regionalnu televiziju direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Iz Turističke organizacije Prijepolje uvereni su da će angažovanjem lokalnog iskustva i znanjem, uz podršku regionalnih institucija i adekvatne smernice stručnjaka, kreirati dokument koji će dati jasne smernice kako da se poveća kvalitet turističke ponude ove sandžačke opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here