Prijepolje: Kompanija Emilio Stecher investirala tri miliona evra

1
157
prijepolje

Kompanija “Emilio Stecher” DOO je prvi strani investitor u Prijepolju koji je uložio više od tri miliona evra u izradu proizvoda od kamena.

prijepolje
prijepolje

Kompanija “Emilio Stecher” DOO je prvi strani investitor u Prijepolju koji je uložio više od tri miliona evra u izradu proizvoda od kamena, izjavio je u nedelju Tanjugu direktor te fabrike Meša Podbićanin.

“Na lageru imamo više od 300 vrsta kamena iz celog sveta, među kojima su granit, mermer, škriljac, peščar, krečnjak i Oniks, od kojih proizvodimo najlepše kuhinjske ploče, fasade, podne i zidne obloge”, naveo je on.

Prema rečima Podbićanina, svaki proizvod se dovodi do savršenstva zahvaljujući najsavremenijim mašinama za obradu kamena kao što su Water jet i Cnc.

Fabrika u Prijepolju, ističe Podbićanin, 85 odsto proizvoda izvozi u Švajcarsku, a ostatak u Crnu Goru gde ureduje najlepše vile na primorju.

“Iz godine u godinu firma ide uzlaznom putanjom šireći svoje proizvodne kapacitete o čemu svedoči i činjenica da se broj zaposlenih stalno uvećava”, naveo je Podbićanin.

Direktor je napomenuo da je ponosan na sve proizvode ove fabrike, posebno na krevet od kamena koji je premijerno prikazan na Sajmu nameštaja u Beogradu, urađen u kombinaciji sa drvetom i poludragim kamenom oniks (Onyx).

Privredno društvo “Emilio Stecher” je, prema podacima Agencije za privredne registre, u 2012. godini zabeležilo neto dobit od 3,5 miliona dinara, a u 2011. čak 29,2 miliona.

Kompanija “Emilio Stecher” AG osnovana je u Švajcarskoj 1944. godine, kao mala porodična firma koja se bavi preradom kamena.

Dobra tradicija i švajcarski kvalitet preneti su u Prijepolje 2007. godine.

Fabrika u Prijepolju zapošljava 50 radnika i 20 podizvodača koji rade za nju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here