Ovo su dileri koji prodaju drogu deci u Lazarevcu

0
410

Udruženje građana objavilo je na svom Fejsbuk profilu „crnu knjigu“

0057007.74

Udruženje građana „Sveti Sava“ objavilo je na svom Fejsbuk profilu „crnu knjigu“, odnosno spisak svih dilera droge s njihovim slikama, mestima stanovanja i načinu na koji i kome prodaju drogu u Lazarevac.

Udruženje je pre dva meseca pokrenulo akciju javnog osuđivanja svih dilera u Lazarevcu. Tada su po gradu lepili plakate sa imenima i prezimenima dilera, jer su time želeli da skrenu pažnju policiji da ih uhapsi pre nego što narkotike prodaju.

Od juče otišli su korak dalje – na Fejsbuk profilu objavili su slike dilera, s kompletnim biografijama, adresama, kao i radnim mestima koji su paravani za dilerski posao.

“Želimo na ovaj način da zaustavimo prodaju droge deci, ubijanje tinejdžera narkoticima, ali i uništavanje kompletnih porodica uvlačenjem droge u kuću.

Pozivamo građane svih gradova u Srbiji da urade ovo isto, jer se u svakom naselju zna ko i kako prodaje drogu. Tako ćemo i policiju primorati da ih hitno uhapsi. Naše akcije su urodile plodom, neki su već u zatvoru, ali ima još dilera na ulici.

395799_dileri_origh

Molimo da svi ove slike pokažu porodicama, rođacima, familiji, da javno žigošemo dilere, da svi znaju šta rade” kažu u udruženju „Sveti Sava“, ne želeći da otkrivaju imena u strahu od odmazde dilera.

U MUP-u kažu da im je rad ovog udruženja od ogromne koristi, da su pojedini dileri već uhapšeni, a da u ovom trenutku policija s tužilaštvom istražuje poslove i ovih označenih, ali i onih koji ni udruženju nisu poznati.

“Znatno su nam olakšali posao i na policiji je sada da istraži sve navedeno i da procesuira dilere. Međutim, svi moraju da znaju da istraga mora da bude završena, da se protiv svakog prikupe dokazi. Svakako i sada istražujemo i radimo na ovom slučaju. I nećemo stati,” kažu u policiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here