Otvoreno obdanište u Muru – siguran kutak za sedamdeset mališana

1
140

otvaranje_obdanista_u_muru_04

Otvaranje Dečjeg vrtića u Mesnoj zajednici u Muru, upriličeno danas, osigurava celodnevni boravak dece od tri do pet godina u obdaništu, i omogućava njihovim roditeljima da reše veliki problem. Zgrada koja je izgrađena sredstvima grada Novog Pazara i UNICEF-a, deo je predškolske ustanove „Mladost“.
Vrtić je otvorio gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, u prisustvu velikog broja meštana i najmlađih članova njihovih porodica.
“ Obezbedili smo deci iz ovog dela grada smeštaj, i na taj način potvrdili da, koliko smo u mogućnosti , ispunjavamo ono što ranije obećali. Važno je da se otvaraju novi vrtići i škole za našu decu,a uprkos tome što je situacija teška, a to iziskuje podršku prijatelja. U ovom slučaju, dobili smo podršku UNICEF-a“, rekao je Mahmutović.
Prvi čovek grada istakao je da se uskoro očekuje otvaranje vrtića na Hadžetu, kao i završetak radova na zgradi obdaništa na Šestovu, za čije izvođenje novac treba da obezbedi Republika. U tom kontekstu najavljena je poseta ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Igora Mirovića.

otvaranje_obdanista_u_muru_07

Direktorka vrtića Dragica Ličina obratila se prisutnima istakavši da će otvaranje odeljka predškolske ustanove rešiti problem roditelja oko sedamdestoro dece.
„Objekat je sagrađen primarno kao deo predškolske ustanove, ali će podrazumevati i niz drugih dečjih aktivnosti, poput radionica i igraonica. Sa decom će raditi stručni kadar , u okviru četvoročasovnog programa“.
Zgrada predškolske ustanove u Muru deo je plana rasterećivanja postojećih ustanova i politike olakšanja roditeljima iz prigradskih naselja da svojoj deci uz podršku lokalne samouprave, kroz programske sadržaje obezbede valjanu socijalizaciju.

1 KOMENTAR

  1. Pa bilo je i krajnje vrijeme da se u ovako naseljenom mestu otvori obdaniste ja mislim da uskoro bi mogla da se otvori i neka od srednjih skola i da se prvenstveno osnovna skola renovira i da se malo od Mura prema Lukarima izgradi jedan trotoar da bih deca mogla da bezbednije dolaze i vracaju se iz skole jer je to magistralni put koji vodi ka Crnoj gori i veoma je prometan pa bih trebalo da se nadlezni iz opstine posvete ovom problemu koji je veoma vazan za sigurnost sve ove dece dzabe graditi i skole i obdanista ako nema bezbednosti to znate i sami ali nista ne preduzimate jer vam se grade zgrade i vile tacno dva ili tri metra od puta neznam ko to dozvoljava kakva smo mi to drzava kad ce zakon da bude isti za sve i da se zna ko travu kosi ako tu travu treba da nosi zna se koliko je putno zemljiste i treba da se izadze da se promeri i da se obelezi za trotoar i takodze ulicno osvetljenje bar do sela Bajevica da se postavi

    l

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here