Nova fotošop bruka kineske vlade

0
88

0511007.73

Kineska vlada trenutno se svim silama trudi da popravi svoj imidž nakon serije skandala povezanih s korupcijom, piše Index.

U svojim pokušajima da se svide građanima, objavili su i fotografiju četiri političara koji su posetili staricu Cheng Yanchun u njenom domu, a koja ima 103 godine. Ispod fotografije je pisalo: “Ljubav i briga za starije kineska je tradicija koju negujemo. I oni bi trebali da osete toplinu vlade i partije”.

Ali ta toplina i briga obila im se o glavu zahvaljujući groznoj montaži na kojoj starica izgleda poput lutke, a najviše kritika dobili su od sve glasnije zajednice korisnika društvene mreže Weibo.

“Ekipa zadužena za propagandu nema mozga i verovatno će ostati bez posla, baš kao i ovi političari”, napisao je jedan korisnik, a drugi dodaje: “Ova fotografija pokazuje koliko su vođe udaljenje od običnih ljudi u očima vladinih službenika. Ovo je tako tužno i deprimirajuće”.

Čak su se i mediji negativno osvrnuli na ovu fotografiju, a iz vlade poručuju kako je do greške došlo zbog rasporeda u sobi koji nije dopuštao da službenici i starica završe u istom kadru.

“Izvinjavamo se svima zbog toga što se dogodilo. Ovo će nam pomoći da ubuduće ne činimo iste greške”, poručuju iz vlade, a nakon svega poslali su i novu fotografiju.

Ovo nije prvi put da se vlada osramotila. Naime, prošle godine objavili su podjednako lošu montažu vladinih službenika na otvaranju novog puta.

Naravno, i ovaj je propust postao pravi hit na društvenim mrežama pa su se ubrzo pojavile i nove i daleko kreativnije montaže.

0523007.74

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here