Narko dileri iz Lazarevca planiraju ubistvo članova udruženja koje ih je razotkrilo?!

0
215

Udruženje građana “Sveti Sava” objavilo je prošle nedelje na svom Fejsbuk profilu crnu knjigu, tj. spisak svih dilera s njihovim slikama, mestom stanovanja i načinom na koji i kome prodaju drogu u Lazarevcu.

395799_dileri_origh (1)

Udruženje je objavilo i njihovo radno mesto, poslove kojima prikrivaju dilovanje droge, pa čak i registracije automobila koje dileri voze. To je druga akcija ovog udruženja, koje je pre dva meseca po Lazarevcu izlepilo plakate sa podacima ko i na koji način diluje narkotike.

Ovo je izazvalo bes među dilerima, koji su počeli da prete članovima udruženja!

– Počeli smo da strahujemo za život. Saznali smo da je jedan od vođa dilera Đorđe Jakovljević, zvani Đole Slinavi, unajmio čoveka da nas prebije ili ubije! Ne smemo da prijavimo policiji svakodnevne pretnje, plašimo se da dileri imaju čoveka u policiji koji će nas odati

– Dali smo proverene informacije ko prodaje drogu i kako u Lazarevcu, i niko nevin nije na spisku. Isti izvor nas je upozorio da je jedan od vođe dilera, Đorđe Jakovljević, platio čoveka da nam naudi! To smo isto objavili na Fejsbuk stranici. Mi imamo samo jedan cilj, da policija pohapsi dilere droge, da im ukažemo da ne rade svoj posao i da se zaustavi trovanje omladine i uništavanje porodica – ističu u udruženju.

U udruženju otkrivaju i da nemaju poverenja u policiju u Lazarevcu.

– Ne smemo da prijavljujemo pretnje jer se plašimo da dileri imaju vezu u policiji koja će im otkriti naš identitet i onda su nam porodice ugrožene. Vlada atmosfera straha među nama. Iako smo se uplašili, ne želimo da odustanemo. Nećemo stati dok svi dileri, koji se hvale da preko droge zarađuju milione, ne budu iza rešetaka – kažu u udruženju.

U grupi za suzbijanje narkotika u policijskoj stanici Lazarevac kažu da im Udruženje “Sveti Sava” pomaže ali i odmaže u hapšenju dilera.

– Informacije koje nam daju su dragocene i pomažu nam u otkrivanju dilerskog lanca jer nam ukazuju na neke detalje koje u dosadašnjim istragama nismo otkrili. Istovremeno, oni otežavaju istragu jer, čim se javno objave imena dilera, oni ili smanje kriminalne poslove ili ih prekinu. Dileri su takođe podigli nivo opreza – rekli su.

Ovde pogledajte prvi tekst o narko dilerima iz Lazarevca, zbog kojeg isti planiraju osvetu.

Izvor: Pressonline

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here