Ljajić – Hapšenja za pšenicu tek početak

0
66

Beograd — Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić izjavio da su današnja hapšenja povodom malverzacija sa žitom i pšenicom iz robnih rezervi samo početak.

wpid-rasim.jpg

“To je pokazatelj da se krađa ne isplati, naročito se ne isplati onima koji su davali u zakup skladištene prostore, za to dobijali značajna finansijska sredstva i uz to trgovali robom koju su dobijali od robnih rezervi”, kazao je Ljajić novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsetio da su podnete krivične prijave protiv 14 skladištara koji su napravili veliki manjak robe, pa je 80.000 tona pšenice I kukuruza iz robnih rezervi praktično nestalo.

“Očekujemo da se dobije konačan sudski epilog, ne samo za ovaj slučaj, već i za sve naredne slučajeve, koji će uslediti, ako se utvrdi odgovornost”, kazao je Ljajić.

Ministar je naveo da će novi zakon o robnim rezervama, o kojem se danas raspravlja u paralamentu, omogućiti bolji nadzor i kontrolu nad robnim
rezervama.

“U sadašnjem zakonu uopšte nije bilo odredbe o kontroli i nadzoru Direkcije za robne rezerve, to je prosto neverovatno, ali istinito”, kazao je Ljajić i dodao da će sada nadzor nad robnim rezervama sprovoditi četiri ministarstva – energetike, poljoprivrede, finansija i trgovine.

Ljajić je ocenio da je još jedan od načina da se spreče malverzacije da Direkcija za robne rezerve uveća svoj skladišni prostor pošto trenutno u vlasništvu ima svega 17.500 kvadratnih metara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here