Kolumna – Tandrkalo momče uz tamburu

1
209

Zakasnela reakcija „glavnog glasnogovornika GLAVNOG”, u stvari pokazuje realno stanje u kome se nalaze i on i njegovi ostaci saboraca i onih koji ga podržavaju. Žalosno, veoma žalosno je zloupotrebljavati radnike zarad sitnih političkih poena koje želite prikupiti na uštrb izgladnelih radnika.

KOLUMNA
Šta reći o čovjeku koji je prvi put odijelo i cipele obukao i kravatu stavio zahvaljujući opet GLAVNOM? A sjećaju se dobro građani Prijepolja i Priboja, hodžice koji nemogaše završiti ni medresu i bi prognan iz iste u Novom Pazaru zbog raznoraznih nestašluka, te je svoje dalje školovanje nastavio u Sarajevu. A onda reinkarnacija! Zapravo to nije ni reinkarnacija, to mu dođe nešto poput “niske strasti” koju je “Glavni glasnogovornik GLAVNOG” imao dok je boravio u sarajevskoj medresi.

Ta njegova “niska strast” je bila to da se nekad vrati svome rodnom Prijepolju na bijelome konju. I vratio se, al odmah dobi batine, jedne pa druge i tako redom sve zbog “niske strasti”. Sve zarad šacice vlasti. Odreče se časne ahmedije da bi došo na medije.
Da, sjećamo se svi, to je stvaralac ideje da se rehabilituje Brodarevac, saradnik Draže Mihajlovića četničkoga vojvode. Pa kad svi navališe na GLAVNOG, ovaj do Glanog pade u nemilost, al ne zadugo.

Blaža kazna, i sve opet zbog “niske strasti” i male fotelje izgubi i braću i drugove i prijatelje. Eto koliko zna o Bošnjaštvu kad je pomiješao mudžahida i Dražu! A ne čudi toliko to. Zna to cijelo Brodarevo, znaju njega svi, jer sa odijelom on nad čaršijom bdi. Niko se i ne sjeća da je ikad u ruke uzeo lopatu, osim za “temeljac kamen” o nečijem vratu.
A kako i od čega i kako živi? Znaju opet svi, da je glavni ali opet do GLAVNOG uložio i u odijelo, cipele i mašnu da bi Tandir doživeo katarzu. A katarza je normalno – ostaviti vjeru za “hastal večeru” za cipela tri para i tako tih dobara.
Alo, ljudi, pa to je on iz vaše čaršije, isti onaj što nad njom u odijelu bdije i ništa se drugo promenilo nije. Kad on kaže da je Juso lopov, to odjekne al ne dalje od Mileševa jer nije pitao čestitog i pomalo poštenog Filareta za dozvolu da napravi on nevolju.

Ah koliko ste Jusi dužni, saberi se pa oduzmi! Dobro znadeš prijepoljče da čaršija nije glupa, da svi znaju da ste skupa, jedno vrijeme jaranili, po čaršiji kahve pili, ali avaj reko GLAVNI da je Juso uzrok stalni, što propade na izbore rođeno Prijepolje.
I to tako, sve je rečeno, a ono što nije biće nastavljeno te rečeno kad se setiš. Šta je razlog što se svetiš svima redom pa i rođenom tvome bratu, onom što je u Pazaru? Znaš ti dobro šta ja kažem, Bog mi svedok da ne lažem, da si zarad dva odijela, malo plate, trohu vlasti, zaplivao ti u laže i sve to zbog “niske strasti”.

Tako biće i sa radnicima FAP-a dok prokuže da si reko ono što ti GLAVNI i ispeko, da se svima redom svetiš, samo da bi negde bio, da bi platu ti primio, Prijepolje zavadio a GLAVNOME dobar bio.

S.A.

1 KOMENTAR

 1. Pa oni su mu dali legitimitet iako
  mu nije trebao jer je bio ministar
  i bez njih.On je najbolji ministar u
  vladi a ko su ti koji ga prozivaju.
  Tndrklo je balavac koji ne ume da
  sacuva crtanu kokos a ne da vodi
  narod.Mada boljih i nemate u
  asem okruzenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here