Grčki Robin Hud povezivao struju kome je odsečena!

0
121

Grčki sud oslobodio je jednog aktivistu koji se specijalizovao za vraćanje struje domaćnistvima kojima je presečena zbog neplaćanja računa, uz obrazloženje da je struja “osnovno društveno dobro”, javila je grčka agencija ANA.

446340-struja-foto-dimitrije-goll

Od 2011. u mestu Verija na severu Grčke jedna grupa aktivista sprovela je više desetina intervencija da ponovo poveže struju onima koji nemaju sredstava da je plate, rekao je za agenciju Frans pres Nikos Aslanoglu, jedan od članova grupe nazvane “Građani Verije”.

Aslanoglu je prvi put izveden pred sud juče zbog jednog slučaja “rekonekcije” koji potiče iz septembra 2011. godine. Sud u Veriji ga je oslobodio kao i čoveka, neko ko je bio bez posla, u čijoj kući je ponovo povezao isečenu struju.

Prema agenciji ANA sud ga je oslobodio smatrajući da je struja osnovno društveno dobro.
Aslanoglu je rekao agenciji Frans pres da je nekoliko sati posle suđenja struja ponovo prekinuta tom istom čoveku zbog neplaćanja računa. Asanoglu je rekao da će njegova grupa nastaviti sa svojim intervencijama u kućama gde ljudi više nemaju sredstva da plaćaju račune.

Grčko regulatorno telo za energuju saopštilo je da se prekidanje struje zbog neplaćenih računa više nego dupliralo izmedju 2008. i 2012. u Grčkoj zbog krize, javio je u septembru list Elefterotipija.

Javni snabdevač DEI je takodje uveo mere odloženog plaćanja i zaštite najugroženijeg stanovništva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here