Gibanica: Čelnik iz SDA je sakrio 1.5. miliona dinara od Fonda za poljoprivredu i zapošljavao svoju decu

0
404

Novi Pazar – Priboj – Bivši član OO SDA u Priboju i član gradskog veća Samir Gibanica izjavio je da su sredstva za razvoj poljoprivrede zloupotrebljena od pomoćnika predsednika opštine za poljoprivredu Hajra Bećirovića. Gibanica je na konferenciji za novinare optužio predsednika OO SDA da je ukrao 1.5 miliona dinara i da je zaposlio sina i ćerku.

gibanica copy
gibanica na konferenciji za novinare


Gibanica kaže da su 2008 godine raspisan konkurs za dodelu namenskih sredstava poljoprivrednim gazdinstvima. Sa rokom otplate na dve godine i grejs periodom od jedne godine. Upravni odbor fonda za razvoj poljoprivrede kojim je rukovodio bećirović doneo je odluku da se od tri miliona dinara isplati pojedicnima pola sume bez obaveze vraćanja. A drugoj polovini sredstava se “gubi svaki trag” naveo je Gibanica.

On ističe da Hajro Bećirović koji u pribojskoj vlasti predstavlja SDA Sandžaka nastavlja da zloupotrebljava svoj položaj.
“Sa tim sredstvima koja su pristizala da se pomogne napaćenom seoskom stanovništvu a Hajro je kupovao mandate svojih odbornika i čuvao sebe i svoju poziciju”. Navodeći da je njegova plata u opštinskoj upravi 80.000 dinara. Te da se pomenuti nikada ne pojavljuje na svom radnom mestu dolazi pijan tvrdi Gibanica.

“Meni je žao jer i ja pripadam stranci SDA da su ovde Hajra i njegovu ekipu i sledbenike prozvali “jagnjeća brigada”.
Bahatost i njegova osionost ide još dalje kaže Gibanica “kada su završeni izbori u JP Toplana zaposlio je svoga sina, posle toga je zaposlio ćerku u bibloteci. To je previše ima još naše omladine u gradu koja je bila uz nas kada je trebalo da se napravi rezultat”.
Postoje naznake da je bilo zloupoterba “da i kuće koje su se pravile izbeglicama a koje su izgrađivane preko Kancelarije za održivi razvoj kojom rukovodi Sulejman Ugljanin” kaže Gibanica.
“Tolika su sredstva došla u našu opštinu Priboj ali je sve otišlo u pogrešne ruke. Podeljene su između 20 ljudi” zaključio je Gibanica.
Ismet Alimanović koji je konkurisao za sredstva kaže da su otišli kod Bećirovića da vide da li ispunjavaju tražene uslove i da nisu naišli na razmevanje. A kasnije su kako navodi od prijatelja saznali da mogu dobiti kredit ukoliko učlane sina u SDA i obezbede 10 glasova u svojoj mesnoj zajednici za tu stranku.
“Možeš dobiti kredit ukoliko učlaniš sina u SDA i ja da mu obezbedim 10 glasova u MZ Zabdica, prihvatio sam sve i uradio. On je sam doneo odluku nije sazivao odbor i odobrio mi 120.000 dinara. U Decembru je prebacio 50.000 a u februaru 2010 još 50.000 a ostalo je još 20.000” kazao je Alimanović.
Stana Agović kazala je da su bili jedini Bošnjaci za vreme rata u Priboju, oni su kako kaže danju bili u kući a noću bi spavali kod drugih komšija.
“Ljudi su konkurisali za ta sredstva a registrovali bi gazdinstva danas pa onda za tri dana već dobiju subvencije” kazala je Agovićeva.

Bećirović kaže da su osobe koje ga optužuju za krađe i malverzacije bivši članovi SDA. I da oni pokušavaju da koliko mogu negativno naškode njemu i stranci.

izvor:Rtv, Sandžakhaber

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here