Britanskim modelom na huligane

0
61

0615007.73

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin rekao je da su neredi na 145. ’večitom’ derbiju narušili integritet sporta.

Borovčanin je takođe istakao da incidenti viđeni na utakmici između Crvene zvezde i Partizana predstavljaju poziv državi da pruži snažan odgovor, jer taj problem mora da se ’nokautira’.

„Odgovor države mora biti snažan, baš onakav kakav je u Britaniji, kada su skinuli zaštitne ograde, uveli dežurne sudije i tužioce i na licu mesta svako ko napravi prekršaj dobio je izuzetno visoku kaznu“, rekao je Borovčanin gostujući u Jutaranjem dnevniku RTS.

Prema njegovim rečima, ako država bude dosledna u tome neće biti šanse da se ovakvi neredi kakve smo videli ponavljaju a ako se to i desi znaće se kakva kazna čeka počinioce.

Borovčanin je rekao da država mora preuzeti svoju ulogu i biti jača od svakog pojedinca, huligana i najavio da će kolegijum Ministarstva sporta u utorak imati kao jednu od glavnih tačaka upravo ta dešavanja.

Kako Borovčanin kaže, važno je da u državi postoji politička volja za rešavanje tog problema i da ona mora biti snažna i snažnija.

Borovčanin napominje da uticaj političara u sportskim Savezima i klubovima i njihova uloga mora biti iskrena i moraju uticati da do takvih pojava ne dolazi, navodeći i da vođe navijača ne smeju da ostanu ohrabreni posle razgovora sa njima da prave incidente.

Takođe je rekao i da političari u klubovima moraju uticati da rukovodstva klubova ne smeju da prave dogovore sa huliganima već da se takvi razdvoje od armija navijača.

izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here