Morbidno: Sat odbrojava kada ćete tačno umreti!

0
68

Kada bi postojao način da saznate tačno koliko vremena života vam je ostalo, da li biste to želeli? Uz sat “Tiker” to možda i nije toliko daleko od naučne fantastike.

769292-article-2448539-1893ce9800000578-729-634x286

Sat smrti – kako su prozvali “Tiker” je proizvod švajcarskog izumitelja koji, navodno, predviđa u sekund kada ćete umreti. Pritom, odbrojavanje možete pratiti sve vreme, jer vam ovo morbidno otkucavanje stoji na ruci.

Kako “Sat smrti” funkcioniše? Uz sam aparat dobijate upitnik u kome se postavljaju razna pitanja, imate li alergije, srčane probleme, istoriju kancera u porodici, da li redovno vežbate, koliko godina imate, i slična. Nakon odgovaranja na pitanja, sat proračunava tačno koliko, prema tim podacima, imate preostalih sekundi na Zemlji.

Frederik Kolting, tvorac ove bizarne mašine, ne misli da je njegov izum negativna tvorevina, već ga vidi kao instrument za poboljšanje života.

“Zamislite da vam neko kaže da imate još samo godinu dana života. Kako biste promenili život? Za sve nas on dolazi sa rokom trajanja”, rekao je Kolting i dodao “smrt je nepromenjiva, ali život nije. Svi treba da iskoristimo dane koje imamo i sledimo svoja srca”, poručio je izumitelj.

“Smrt kao pojava nije nepoznata bilo kome, ali u modernom društvu o njoj retko pričamo. Mislim da bi, ako bismo bili svesniji svoje smrtnosti, naši izboi bili drugačiji.

Tim je započeo skupljanje sredstava za projekat na sajtu Kikstarter, a cena sata će biti 36 evra, a on će se naći u prodaji aprila 2014. Da li biste smeli da ga kupite?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here