Kidnapovan premijer Libije

0
86

alizeidan

Nepoznata naoružana grupa kidnapovala je danas u zoru libijskog premijera Ali Zejdana iz hotela u Tripoliju i on je odveden na nepoznatu lokaciju, saopštila je libijska vlada.

“Šefa prelazne vlade, Ali Zejdana, na nepoznato mesto i iz nepoznatih razloga, odvela je grupa ljudi” za koju se veruje da su nekadašnji pobunjenici, saopštila je kratko vlada na svom veb-sajtu.

Izvor blizak premijerovoj kancelariji rekao je za AFP da je premijer kidnapovan iz hotela “Korintija” u kojem boravi.

Otmica je usledila pet dana nakon što su američki komandosi izveli akciju na ulicama Tripolija i uhvatila Abu Anala al-Libija koji je tražen zbog bombaških napada 1998. godine na američke ambasade na istoku Afrike.

Vlada sumnja da su otmicu mogle da izvrše dve grupe nekadašnjih pobunjenika – dom revolucionara i brigada za borbu protiv zločina, koje u principu potpadaju pod nadležnost ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova.

Vlada je saopštila da su se u potragu za premijerom uključile najviše libijske institucije i pozvala je građane da ostanu mirni.

Posle akcije američkih komandosa u subotu, libijska vlada se našla pod udarom kritike, posebno nekih bivših pobunjeničkih grupa iz revolta 2011. godine u kojem je svrgnut libijski vođa Moamer Gadafi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here