Izuzetan uspjeh škole Kur´ana časnog iz Novog Pazara na takmičenju u Zagrebu

2
342

51

 

Na ovom prestižnom takmičenju polaznici Škole Kur’ana Časnog Ensar Latifović i Ammar Nuhambašić su napravili  evidentan uspjeh.

Ammar Nuhambašić je osvojio prvo mjesto u kategoriji pet džuzeva a Ensar Latifović  treće mjesto u kategoriji tilaveta.

Kratak osvrt na dvadeseto takmičenje učača Kur’ani Kerima u Zagrebu

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Medžlis Islamske zajednice Zagreb, Svjetska organizacija za hifz iz Džidde (Saudijska Arabija) i Ministarstvo vakufa  države Katar organizirali su 20. Evropsko takmičenje učača Kur’ana . Takmičenje je održano 27. i 28. Septembra  2013. u Zagrebačkoj džamiji, a svečanost otvaranja upriličena je u četvrtak 26. septembra , poslije akšam namaza, u Kongresnoj dvorani „Hadži Salim Šabić“.  Svečanom otvorenju prisustvovali su mnogi ugledni gosti iz vjerskog, kulturnog i političkog života grada Zagreba i Hrvatske, kao i predstavnici diplomatskog kora iz muslimanskih/islamskih zemalja akreditiranih u Zagrebus

Takmičenje je završeno u subotu, 28. septembra.

Pobjednike je odredila Ocjenjivačka komisija sastavljena od šestorice hafiza: kurra hfz. Aziz Alili, predsjednik (Hrvatska), hfz. Mensur Malkić (BiH), kurra hfz. Farid Ouyalize (Francuska), kurra hfz. Bargouth Abdullah Al-Muhib (Saudijska Arabija), kurra hfz. Selman Okomuş (Turska) i kurra hfz. Bajram Ajeti (Makedonija).

Ukupni pobjednik 20. Evropskog takmičenja učača Kur’ana je Ahmet Sarıkaya (TURSKA), koji je pobijedio  u kategoriji Hifza cijelog Kur’ana. On je dobio nagradu  putovanje na hadž kao i nagradu i plaketu „Hadži Fadil Fazlić. Nagradu putovanja na hadž dobio je i njegov muhafiz kurra hfz. Selman Okomuş.Bitna stvar je da je ovaj takmičar slijep, i ovo je prvi put da je na takmičenju učestvovala slijepa osoba. Ovaj pobjednik je osvoji najviše pojena od kada postoji ovo takmičenje.

52

 Polaznici  Škole  Kur’ana Časnog  napravili su veliki uspjeh.  Ammar Nuhambašić je osvojio prvo mjesto u kategoriji pet džuzeva a Ensar Latifović  treće mjesto u kategoriji tilaveta.

 

2 KOMENTARA

  1. Milo mi je sto ste objawili wi ovaj uspjeh za razliku od ovih licemjera sa sandzakpress koji su prekrili owaj uspjeh zato sto ih boli sto su neki ljudi uspeli i sto uspjevaju dok oni propadaju!

    • elhamdulilah braco nek vas alah dz.s nagradi meni je jako milo alahami jedinog ja se i ja trudim da ucim harfove u ime alah cu naucit

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here