BRUKA: Tijanini roditelji počistili sve pare sa računa, uzeli dva miliona evra!

1
85

Jelena i Nebojša Ognjanović odbili da pare dobijene putem donacija poklone deci kojoj je potrebna operacija

jelena-ognjanovic-nebojsa-ognjanovic-1383169603-389603

Jelena i Nebojša Ognjanović, čija je osmogodišnja ćerka Tijana umrla 15. jula ne dočekavši transplantaciju srca u Dečjoj klinici u Hjustonu, pre nekoliko dana podigli su oko dva miliona evra sa računa u Komercijalnoj banci, saznaje Kurir.

Humanitarni račun s kojeg su Ognjanovići podigli novac otvoren je prošle godine i na njega su građani iz Srbije, zemalja regiona, Evrope, ali i celog sveta uplaćivali novac kako bi mala Tijana mogla da ode u Hjuston na transplantaciju srca od 710.000 dolara.

– Pre nekoliko dana Tijanini roditelji su podigli oko dva miliona evra s računa na koji su građani uplaćivali novac za operaciju nesrećne devojčice. Kako je bilo mnogo onih koje je dirnula Tijanina sudbina, i iz zemlje i iz inostranstva, i budući da se humanitarnoj akciji odazvala većina javnih preduzeća, privatnih kompanija, javnih ličnosti iz sveta politike, estrade, na računu je bilo mnogo para. Iako je deo potrošen na Tijanin put i lečenje u Hjustonu, opet je ostalo mnogo.

Taj novac, tačnije, oko dva miliona evra, Jelena i Nebojša Ognjanović podigli su pre nekoliko dana. Bili smo iznenađeni njihovim postupkom, ali nismo mogli da ih sprečimo da podignu novac s humanitarnog računa koji glasi na njihovo ime – priča izvor Kurira iz Komercijalne banke.

Prekid saradnje

Tijanina bolest ujedinila je ljude iz cele bivše Juge, Evrope i sveta, pa su se svi angažovali da se novac sakupi što pre kako bi Tijana na vreme stala u red za novo srce u bolnici u Hjustonu. Iako je novac sakupljen i Tijana početkom aprila ove godine otputovala u Hjuston, njeno srce nije izdržalo i umrla je 15. jula. Sahranjena je nedelju dana kasnije na beogradskom groblju Lešće.

Iako je posle Tijanine sahrane javnost očekivala da će njeni roditelji preostali novac pokloniti u humanitarne svrhe, za lečenje druge bolesne dece, to se nije dogodilo. Umesto da to urade, Tijanini roditelji su odbili da govore na tu temu i potpuno prekinuli kontakt s medijima koji su najviše doprineli da se javnost motiviše da donira novac za Tijanu.

Nebojša Ognjanović nije odgovarao na naše pozive, ali nam je na SMS sa pitanjima odgovorio da je naša informacija o podizanju dva miliona evra budalaština.
– To nije istina. Nalazimo se u zemlji, radimo svoj posao, idemo na groblje svaki dan, i to je to – odgovorio je Ognjanović, izbegavši da odgovori na pitanje da li je novac još na računu i koliko ga je ostalo posle Tijaninog lečenja.

Računi klijenata su strogo čuvana tajna

U Komercijalnoj banci juče nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju naša saznanja.
– Računi svih naših klijenata, pa i Ognjanovića, strogo su čuvana tajna i informacije o njima mogu se dati samo na zahtev suda – rekao nam je Goran Milićević, direktor marketinga u Komercijalnoj banci.

izvor: kurir-info.rs

1 KOMENTAR

  1. Ako je ovo istina to ce sigurno ici na stetu u buduce,jer ce ljudi koji bi i pomogli u takvim situacijama 2 puta razmisliti prije nego daju pomoc.Ako je istina ovi roditelji preminule djevojcice ovim gestom pokazuju da njima zapravo i nije bio cilj da izlijece sopstveno dijete nego da se na ovaj nacin obogate.Ali obogatiti se na ovaj nacin je vrlo rizicno jer ima boga pa se njega treba cuvati,moze se desiti da ovakav nacin bogacenja ne pristane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here