Vučić: Za Vladu su svi jednaki – i Bošnjaci, Albanci…

2
118

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini da Vlada neće tolerisati dugačije ophođenje državnih institucija prema građanima koji nisu Srbi.

Nećemo tolerisati razlike u ophođenju prema pojedincima: Aleksandar Vučić

“Želim da svaki Bošnjak ili Srbin u Sjenici, Tutinu, Prijepolju.., na jednak način doživljava ovu vladu i da zna da su joj svi ljudi isti”, kazao je Vučić.

 

 

On je to rekao povodom izlaganja poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka Enisa Imamovića koji je ukazao da su Bošnjaci u Sandžaku u teškom položaju zbog nerazjašnjenih ubistava i “selektivne primene zakona” i nezaposlenosti koja je u Tutinu veća od 70 odsto, a u Novom Pazaru 52 odsto. Vučić je rekao da će do kraja dana proveriti sve što je čuo od Imamovića i “ako ima istine” u izlaganju Imamovića, “preuzećemo odgovarajuće mere”.

Vucic . foto facebook official
Vucic . foto facebook official

“Razlike u ophođenju i ponašanju u tužilaštvu, policiji… prema pojedincima jer su druge vere i nacije, nećemo tolerisati”, kazao je Vučić.

On je rekao da se ne plaši izlaska nezadovoljnih građana na ulice, ali smatra da se problemi ne rešavaju na ulicama, već u institucijama. Vučić je pozvao privrednike i žitelje Sandžaka koji imaju bilo kakvu ideju za razvoj tog kraja da o tome obaveste Vladu da bi dobili pomoć za to.

“Ne pomažemo mi samo strance, već i dobre domaće planove”, dodao je Vučić.

 

Imamović je nakon Vučićevog izlaganja rekao da podržava rekonstrukciju vlade. Jedini albanski poslanik u skupštini Srbije, Riza Haljimi zatražio je da se “zaustavi diskriminatorska politika” prema njegovim sunarodnicima i preispita rad Koordinacionog tela za jug Srbije koji, kako je naveo, dokazuje tu diskriminaciju.

 

“U toku 13 godina rada tog tela za jug Srbije, gde Albanci čine 65 odsto stanovništva u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, nijednom nije razmotrena mogućnost da Albanac bude predsednik tog tela ili šef”, kazao je Haljimi i dodao da dugo u toj kancelariji nije radio nijedan Albanac.

 

Haljimi je ukazao da je stopa nezaposlenosti Albanaca u Preševskoj dolini 80 odsto, a rekao je i da još nije sanirana šteta u toj oblasti nastala 1990-ih godin

2 KOMENTARA

  1. Ovoj izjavi slobodno možemo pripisati najveća laž koju je ikad izjavijo. Ovo je izjava zbog interesa, da se čuje cijela javnost,,a praksa se zna kakva je,,koje licemjerstvo.

  2. Vucicu, nije Vlada drzava Srbija vec njen upravitelj. Mi cemo se prema Vladi odnositi onako kako se ona odnosi prema nama i za to ce biti il “kaznjena” il “nagradjena” na izborima. Neg se ti gosp.Vucicu postaraj da Drzava Srbija nas prihvati ko jednake njene gradjane a gradjani znaju da uzvrate ne dobro.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here