Vlada smenila kadrove SDA

4
94

vlada_srbije_logo

Rekonstrukcijom Vlade Republike Srbije došlo je do otpuštanja svih suvišnih kadrova, koji se u dosadašnjem periodu nisu dobro pokazali. Prvi su na red došli članovi Stranke Demokratske Akcije, Senad Mahmutović i Muhedin Fijuljanin, inače državni sekretari u dva ministarstva. Čak ni lično zalaganje i urgiranje ministra Ugljanina nije bilo dovoljno da ova dvojica ostanu na dosadašnjim položajima, jer iza njih nije bilo nikakvih rezultata, samo ogromni troškovi. To saznanje je kasnije izuzetno naljutilo ministra Ugljanina kome su oni podnosili sasvim drugačije izveštaje, pa je sada razočaran u svoje ljude jer sa svih strana dolaze dokazi o nesposobnosti njegovih kadrova.

Podsećamo, ministar Ugljanin je bio nezadovoljan nesposobnošću svojih mladih kadrova koji su 7 meseci bili deo vlasti u Novom Pazaru i izuzetno se loše pokazali. Trošio se novac na skupe službene telefone, laptopove, stilski nameštaj, izmišljala su se službena putovanja, naplaćivali putni troškovi dok rezultata nigde nije bilo. Ova otpuštanja državnih sekretara su izgleda bila kap koja je prelila čašu tolerancije ministra Ugljanina, koji je prema izjavi našeg izvora organizovao hitan sastanak gde će tražiti objašnjenje od svojih ljudi za sve laži koje su mu servirali u zadnje vreme.

Kako saznajemo iz izvora u Vladi, ovo je samo početak čistke, jer se na spisku za otpuštanje nalazi još nekoliko imena iz SDA. Rešenja za Senada Mahmutovića i Muhedina Fijuljanina su urađena juče, a mi vam ih ekskluzivno donosimo:

resenje_01

resenje_02

4 KOMENTARA

  1. pa dje bas ove nase vrijedne sjenicake, dobri su bili sigurno

    Nego, koliko sam pratio medije ovo bas i nije tacno jer je Vlada duznosti razresila sve drzavne sekretare u ministarstvima u kojima su promenjeni ministri iz prostog razloga zato sto, po zakonu o Vladi, svaki drzavni sekretar svoj posao obavlja na osnovu zaduzenje koje potpisuje ministar.

  2. Vlada Srbije je, kao sto se vidi iz prikazanih resenja, konstatovala da je Mahmutovicu i Fijuljaninu prestala duznost zbog smene njihovih ministara. Obojica su, za samo godinu dana, postigli vrhunske rezultate. Fijuljanin je uveo nastavu na bosanskom jeziku sto je najvece nacionalno postignuce u savremenoj bosnjackoj istoriji. Mahmutovic je obezbedio ulaganja u sandzacke opstine kao retko ko. Ako je to nista, onda se ne pitamo je li samo sedenje nesto. Uostalo, nisu kadrovi SDA ostali ministri koji su na isti nacin smenjeni. A Fijuljanin i Mahmutovic ce vec ovih dana ponovo biti postavljeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here