Slučaj TV Jedinstvo pred sudom

1
74

Upad u televiziju Jedinstvo koji se desio u Novom Pazaru pre skoro godinu dana a u kojem je grupa bliska Muameru Zukorliću upala u ove prostorije i zaposela ih svoj epilog čeka na sudu.

20130916-125633.jpg

U istražnom delu postupka pred sudom pojavili su se saradnici Muamera Zukorlića koji su tražili da se cela dokumentacija procesa prevede na bosanski jezik što prema tumačenjima pravnih stručnjaka usled nedostatka argumenata znači odugovlačenje procesa.

Advokat radnika Tv Jedinstvo Draško Novović izjavio je da je Mirsad Fijuljanin formirao fantomsku firmu a da su vlasnici prostorija i opreme Šerif Marukić i radnici ove televizije te da će tužena strana morati da isplati milionske cifre zbog zloupotrebe zakona.

Direktor i predstavnik radnika Šerif Marukić takodje je optužio je Muamera Zukorlića da vrši direktno nasilje i kazao da “na žalost oni koji organizuju proteste protiv nasilja i koji bi trebali da se zalažu za mir među vjernicima i braćom vrše najveće nasilje”.

Marukić je dodao da se zna ko stoji iza napada, čak je i brat onoga koji stoji iza ovog napada bio prisutan te da je on kazao da je Šerif Marukić mrtav čovek a da je simptomatično reagovanje policije.

20130916-124830.jpg

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here