Rezultati BNV-a u Crnoj Gori: Almir Muratovic (BDZ) 4 glasa, Nurkovic 20 glasova

0
345

sandzak_flag2

U subotu 21. septembra, u Rožajama, je održana konstitutivna sjednica II saziva Bošnjačkog nacionalnog savjeta na kojoj je prisustvovalo 28 od ukupno 34 člana savjeta.
Članovi savjeta su usvojili izvještaj izborne komisije o sprovedenim izborima za II saziv Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori nakon čega se pristupilo izboru predsjednika Bošnjačkog savjeta.

Za predsjednika savjeta je bilo kandidovano 4 člana savjeta, od kojih su dvojica prihvatili kandidturu i to Osman Nurković i Almir Muratović.
Nakon sprovedenog tajnog glasanja, kandidat Osman Nurković dobio je 20 glasova, Almir Muratović je dobio 4 glasa, jedan glasački listić je bio nevažeći dok trojica članova savjeta nijesu se izjasnila.
Izborna komisija je konstatovala da je novo izabrani predsjednik u novom četvorogodišnjem mandatu Osman Nurković.

Almir Muratović predstavnik je BDZ Muamera Zukorlića privrednik iz Petnjice, vlasnik prodavnice u Petnjici i čovjek sa srednjom školom, dok je njegov proivkandidat Nurković čovjek sa veoma bogatom biografijom i Osnovnu školu završio u Rožajama, kao i srednju ekonomsku.

Godine ‘78 upisuje Ekonomski fakultet u Prištini i isti završava 1982. godine.
Nakon završetka fakulteta počeo sa radom 01.12.1982. godine u RO ”Napredak” Rožaje, gdje obavlja pripravnički staž do 01.12.1983. godine.

Politikom je počeo da se baviti još u srednjoj školi, a naročito na Fakultetu gdje je biran u razne omladinske i partiske forume. Za odbornika u Skupštini Opštine izabran je 1989. godine, ali je zbog izbora za Sekretara opštinskih organa podnio ostavku na mjesto odbornika.
Među prvim napusta Savez komunista i jedan je od osnivača Stranke nacionalne ravnopravnosti u kojoj ostaje do njenog gašenja tj. do spajanja u Bošnjačku stranku.
Ujedinjenjem bošnjačkih stranaka u jednu Bošnjačku stranku izabran je za člana četvoročlanog predsjedništva, a na poslednjim izborima u Bošnjačkoj stranci izabran je za Podpredsjednika Bošnjačke stranke.
Pored radne i političke biografije pomenućemo da je bio i Predsjednik Odbora Islamske Zajednice Rožaje i dugogodišnji predsjednik Džudo kluba ”Ibar” Rožaje. Za rad u sportu i doprinos u razvoju sporta dobitnik je nagrade ”30. septembar” koja se uručuje povodom dana oslobođenja Rožaja.
Konstituisanje organa Bošnjačkog savjeta biće zaokruženo na prvoj redovnoj sjednici Bošnjačkog savjet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here