Propao organizirani skup ispred Avaz-a, Radončić se dogovorio sa Cerićem?

1
471

Pompezno najavljivani skup podrške bošnjaka sarajeva Mumeru Zukorliću jučer nije održan javio je saradnik sandzakhabera iz našeh šehera. On kaže da jućer nakon džuma namaza u Sarajevu niko nije otišao ispred avazove zgrade da protestuje protiv Fahre Radončića i Dnevnog Avaza.

avaz zgrada
Skup je najavio web portal koji je pod direktnom kontrolom Muamera Zukorlića sandžačkoga muftije a tu tekstu se kaže:
Iz neoficijelnih izvora saznajemo da ce Bošnjaci uznemireni Avazovom ( Radoncicevom) medijskom hajkom na Muftiju Zukorlica koji uziva veliki ugled i podrsku bosnjackog naroda od Bihaca do Novog Pazara i u Dijaspori – organizovati :”Protest protiv sramotnog djelovanja Radoncica i njegovog Avaza 27.09.2013 nakon Dzume namaz – ispred Avazovog Tornja u Sarajevu”

protest najava
Jučer se ispred redakcije i velelpnog zdanja dnevnog Avaz-a niko nije pojavio a sam Radončić gostovao je istog dana u emisiji FACE kod Senada Hadžifejzovića koji je između ostalog kazao da se u probleme bošnjaka sandžaka ne treba miješati te da treba pomoći ujedinjenu čime je samo potvrdio zaključke sabora islamske zajednice u BIH o formiranju komisije za pomirenje i uzdržanosti svih strana u sporu do konačnog rešenja situacije.
Inače Sandžakhaber je nakoj pisanja Avaz-a prije par dana objavio informaciju o sastanku Cerića i Radončića koji bi razgovarali o predstojećem popisu stanovništva u BIH a pozadina tog razgovora bila je takođe i avazovo pisanje u vezi sandžačkoga Muftije. Tako da nakon intervencije Cerića, Radončić je sugerirao urednicima avaza da obustave pisanje o Muameru Zukorliću što je i potvrdio u emisiji na TV Face u kojoj je na pitanja Hadžifejzovića odgovorio da je to bila “greška”.

Cerić ef. facebook
Cerić ef. facebook

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here