Predstavljeni iphone 5c i 5s

0
114

KUPERTINO, Kalifornija – Američki elektronski gigant Epl predstavio je danas na promociji u sedištu kompanije u Kaliforniji dva nova Ajfon telefona, 5S i 5C, od koji će prvi biti naslednik poslednjeg modela popularnog telefona, a drugi će biti u više boja i predstavljaće jeftiniju varijantu Eplovog smartfona.

Generalni direktor Epla Tim Kuk najavio je i novi operativni sistem iOS7, koji će od 18. septembra korisnici moći besplatno da skinu. Novi telefoni će se naći u prodavnicama 20. septembra.

Novi Ajfon 5S, biće u tri boje, srebrnoj, zlatnoj i “svemirski” sivoj i odlikovaće se sa više detalja u odnosu na prethodnika Ajfon 5.

Kako prenose američki mediji, koji uživo preko blogova prate događaj u Kupetinu, novi Ajfon će imati unapređen Siri sistem, 64-bitni A7 procesor i jaču kameru.

Američki gigant je najavio i uvođenje senzora otiska prsta na modelu 5S, koji će se nalaziti na “home” tasteru i time će zameniti ukucavanje šifre za otključavanje telefona.

Kao novina navodi se i iTunes Radio, koji će biti deo novog operativnog sistema. Pored ovog modela, predstavljen je i Ajfon 5C, koji će biti napravljen od plastike, što predstavlja odstupanje od dosadašnjih Eplovih standarda i biće ponuđen za 99 dolara u Americi, uz dvogodišnji ugovor sa nekim od mobilnih operatera.

Telefon ima četvoroinčni ekran, kameru od osam megapiksela sa zumom koji može da približi objekat tri puta, i biće ponuđen u čak pet boja, od bele do crvene.

Ajfon 5C bi trebalo da bude usmeren ka novim tržištima sa manjom platežnom moći, kao što je kinesko i indijsko.

20130910-213609.jpg

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here