Otkrivamo! Detalje sa Sabora IZBIH čitajte šta je Kavazović rekao

6
245

Sabor IZBIH koji je juče razmatrao pitanja ujedinjenja islamske zajednice na prostoru sandžaka doneo je zaključke kojima je dao punu podršku Dijanetu Turske koji je Zukolić optužio da radi protiv njega. Kako Sandžakhaber saznaje reisu l ulema Husein ef. Kavazović oštro je kritikovao muftiju Muamera Zukorlića zbog stanja u kojem se nalazi podeljena islamska zajednica sandžaka.

rijasret
Kavazović je tom prilikom kazao da je Rijaset IZBIH dao u emanet sandzak IZ u Srbiji i Muameru Zukoliću a da stanje u IZ nije dobro, da se islamska zajednica podelila i da preti jos jedna podela.
On je na ultimativno pismo koje je Sabor IZUS poslao na adresu Rijaseta BIH Zukorliću odgovorio da je veliki broj službenika Islamske zajednice i njenih institucija potpisao peticiju protiv njega i da oni traze njegovu smenu.
Reisu l ulema Kavazović je kazao takođe da od sada on preuzima pregovore o ujedinjenju islasmske zajednice i da će on da razgovara sa svima kako bi se postiglo jedinstvo u islamskoj zajednici.
Kavazović će saznaje Sandžakhaber razgovarati sa predstavnicima Vlade Srbije oko spornih pitanja a na temu ujedinjenja.
Predviđeno je da radna grupa za ujedinjenje islamke zajednice broji devet članova.
Grupa pregovarača će se sastojati od tri člana predstavnika Dijaneta iz Turske, tri iz Bosne i po jedan predstavnik strana u sporu.
Sa strane Rijaseta BIH prema saznanjima do kojih je došao sandžakhaber to će biti: Razim Čolić, Ethem Bičakčić i Hasan Čengić.
Sa druge strane saznajemo da se ovih dana ubrzano vrši smena imama po sandžačkim džamijama i to onih koji su se izjasnili da ne podržavaju Zukorlića i da traže njegovu smenu i jedinstvo u islamskoj zajednici.
Inicijativa za pomirenje IZ je zadovoljna sa tekom dogoađaja i zaključima koji su donijeti sa na sednici Sabora IZBIH izjavio je za Sandžakhaber jedan od predstavnika inicijative

6 KOMENTARA

 1. Esselamu alejkum.
  To breeee. 😀
  Konacno progledali oni koji trebaju da progledaju. Rusi se njegova klapa iz Orljaaa. 🙂
  UJEDINJENJE NEMA ALTERNATIVU 😀
  Sandzakhaberu svako postovanje i respect za dosljednost i nestravstveno prenosenje istinitih informacija. Samo nastavite.
  JEDINSTVO MUSLIMANA JE IMPERATIV.

 2. A tebi brate-sestro nije milo da dodje do jedinstva muslimana??? Bitno je da Muamer Zukorlic dozivotno vlada IZ-om i da puni sebi dzepove bez ikakve kontrole?
  E nece moci! Znas kako kazu stari: mozes kako hoces, lai ne mozes dokle hoces! Ili: Nicija do zore ne gori. A Reis Kavazovic ovim gestom pokazuje da je bio i ostace, insa'allah mudzahid.
  Sto se tice objektivnosti… znamo se :).
  Sinoc je TV Jedinstvo objavilo da ce radnu grupu cinit 6 clanova, po tri iz Rijaseta i tri iz Dijaneta, sto nema nikakve logike. A to je samo jedna u nizu lazi koje ova divlja medijska kuca plasira.Ali ni oni nece jos dugo, ako Bog da!

 3. AMA SVI SMO MI ZA JEDINSTVO, ALI KAKO DA ONI KOJI SU SE RAZJEDINILI NMOGU DA POSTAVLJAJU USLOVE .ODKU NJIMA PRAVO DA SE TAKO PONASAJU.NAROD SE POGRESNO INFORMISE .NEMA COVEKA KOJI NEBI ZELEO JEDINSTVO ALI SA LICIMERIMA TREBA PAZLJIVO DA NE UZMU KORMILO PA DA SE SUTRA KAJEMO.

 4. Abdullah b. Omer r.a., prenosi da je Poslanik s.a.v.s., rekao: „Doći će vrijeme kada će ulema zavidjeti jedni drugima, i kada će biti ljubomorni jedan na drugog isto kao što jarci znaju biti ljubomorni jedan na drugog!“ (Džami'ul-Ehadis, Sujuti, br.26448.)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here