Gradsko veće pozdravilo bratimljenje Novog Pazara sa Jagodinom

0
69

gradsko_vece_24.09.2013

Usvajanjem Nacrta odluke o bratimljenju grada Novog Pazara sa Jagodinom, Gradsko veće potvrdilo je politiku saradnje lokalnih vlasti sa gradovima i opštinama u okruženju. Prema rečima člana Veća, Munira Poturka, ovakva inicijativa trebalo bi da donese brojne, prvenstveno ekonomske dobiti po Novi Pazar, ali ne treba zanemariti ni važnost učvršćivanja valjanih međunacionalnih odnosa. Odluku o bratimljenju verifikovaće i Skupština grada, čime Jagodina postaje jedan od brojnih bratskih gradova Novog Pazara.

„Brojna prethodna bratimljenja Novog Pazara, kako sa gradovima u Srbiji tako i van nje dala su rezultate i u pogledu uspostavljanja privredne saradnje i u vidu doprinosa kvalitetnijoj prezentaciji Novog Pazara“, istakao je Poturak.

Odlukom Gradskog veća, Savet za privredu, Savet za zapošljavanje i Savet za budžet i finansije činiće celinu, operativno telo koje će se na ozbiljan način, a uz odgovarajuće strukturalne izmene baviti resornom problematikom, rešavanjem bitnih pitanja iz ovih oblasti.

Na dvadeset prvoj sednici Gradskog veća grada Novog Pazara usvojen je predlog Pravilnika o bližim uslovima, postupku i načinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku i korišćenje usluga u oblasti socijalne zaštite.

„Građani u svakom trenutku mogu da dobiju i u pisanoj formi informaciju o tome koja su njihova određena prava a u vezi sa definisanim socijalnim kategorijama. Situacija je teška i ovim putem apelujem na grašane da se raspitaju na koji na način ostvaruju pravo na određene vrste materijalne pomoći“, istakao je Poturak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here