Ceriću preči Radončić od Zukorlića?!

4
62
Cerić ef. facebook

Nakon bure koju je podigao list Dnevni Avaz pisanjima o muftiji Muameru Zukorliću, te optužbi od strane Zukorlića da je Radončić najveća podvala bošnjacima penzionisani reisu l ulema Mustafa ef. Cerić izgleda da se odlučio da mu je Radončić bliži i preći od Zukorlića.
Naime Cerić je na svom facebook profilu koji je zvaničan napisao da ovih dana planira bitan sastanak sa “velikim muslimanom i prijateljem Fahrudinom Radončićem”. Nejasno je ostalo da li će Cerić da “pegla” mrlje i posledice napada na Radončića ili je pak video da je vrag odnio šalu te se polako i on distancira od Zukorlića.

Cerić ef. facebook
Cerić ef. facebook

Post Mustafe Cerića prenosimo u cjelosti:
“Ovih dana planiram bitan sastanak sa velikim muslimanom i mojim prijateljem Fahrudin Radončić povodom završnih priprema za izjašnjavanje našeg naroda na popisu koji počinje za nekoliko dana. Vidim da vlada velika zbunjenost i mislim da tome treba stati u kraj inače će biti veliki “belaj”. Ako nema nas nema ni Bosne i Hercegovine, a Bosna Hercegovina je naša domovina !”
Podsjetimo Mešihat islamske zajednice optužio je Radončića i Dnevni Avaz saopštenjem za javnost u kojem je navedeno da “Dnevni avaz nije glas Sarajeva niti Bosne, a ponajmanje Bošnjaka, a Fahrudin Radončić je najveća podvala državi Bosni i bošnjačkoj naciji, a što će naredno vrijeme potvrditi.”

 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here