4 sandžačke opštine će imati zajedničku deponiju

1
459

68

Opštine Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica potpisale su danas ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća “Regionalna sanitarna deponija komunalnog otpada Banjica”.

Koordinator Programa EU PROGRES, koji finansijski podržava preprojektovanje deponije, Slobodan Derikonjić ocenio je da se izgradnjom zajedničke deponije komunalnog otpada na duži period rešava problem propisnog odlaganja smeća u četiri sandžačke opštine.

“Formiranjem zajedničkog preduzeća steći će se institucionalni okvir za nastavak gradnje deponije Banjica, prekinute pre šest godina. Potpisani ugovor je poslednji dokument neophodan za registraciju novog preduzeća”, rekao je Derikonjić.

Kako je rečeno posle potpisivanja ugovora, posao preprojektovanja deponije poveren je Fakultetu tehničkih nauka iz Novog Sada.

1 KOMENTAR

  1. Normalno da sam zadovoljan i srecan ( iako zivim u Svedskoj) da se od Priboja do Sjenice ocisti svo djubre. Pojas planina u pomenutom regionu je ne samo udobniji zivot gradjana,vec ocuvanje cistoce dragulja ovih planina. Slobodanu Derikonjicu zelim sve uspehe na realizaciji ovog programa. Ovim su ove planine osigurale da posle prolaska autoputa osiguraju planinski turizam koji je momentalno u isplativijim granama turisticke privrede. Konacno vidim pomeranje svesti politicara(ako su politicari) da naprave bilo sta korisno. Pored planinskog turizma dodao bih da Svedska otkupljuje otpad jer je energetski izvor na koga se ova zemlja oslanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here