Tutin: Skočio sa trećeg sprata

2
161

Štićenik tutinskog Doma za lica mentalno ometena u razvoju Petar M. skočio je danas(15.05.2013.god)oko 19h sa trećeg sprata Doma.

policija-stop_1357057878_670x0

Korisnik je hitno prebačen u tutinski Dom zdravlja,a potom hitno za Kraljevo gde je i preminuo. Podsetimo, Dom u Tutinu je pre dvadesetak dana dobio novog direktora, koji je umesto da radi svoj posao u najboljem interesu pre svega korisnika a potom i radnika Doma, odmah po stupanju na duznost skratio jelovnik korisnicima i odbio da placa nabavku lekova koje korisnici koriste.

Obzirom da se radi o korisnicima koji su ometeni u mentalnom razvoju i koje samo adekvatna terapija moze odrzavati, direktor je tim potezima direktno ugrozio zdravlje i bezbednost korisnika. Proteklih dana, od kako je postavljen novi direktor, nervoza kod korisnika je uzdignuta do te mere da bukvalno svakodnevno postoji veliki broj korisnika koji seku vene i ispoljavaju svoju agresivnost prema ostalima i prema sebi.

Direktor od početka preti radnicima otkazima, bahato se ponasa, svog sina kotlara salje u pratnju korisnika samo da bi uzeo dnevnicu,iako u pratnju korisnika moze da ide iskljucivo medicinski radnik. Stanje u Domu je alarmantno i krajnje je vreme da se nadlezni organi pozabave resavanjem problema koji su ogromni i koji mogu dovesti do zatvaranja Doma.

 

Izvor: Dopisništvo iz Tutina

2 KOMENTARA

  1. To je bruka i sramota drzati takvog coveka za direktora.Zasto ga ne isterate ili pisite Ministarstvu sta sve radi taj Ramiz da celi grad bruji o njegovom nepostenju i ugrozavanju zivota jadnih korisnika.Vi ste tu na celu sa njime da ih pazite jer su tu nasa braca i sesttre a ne da ih pustite da skacu sa prozora.To je nesposobnost direktora i treba hitno da leti odatle

  2. To je bruka i sramota drzati takvog coveka za direktora.Zasto ga ne isterate ili pisite Ministarstvu sta sve radi taj Ramiz da celi grad bruji o njegovom nepostenju i ugrozavanju zivota jadnih korisnika.Vi ste tu na celu sa njime da ih pazite jer su tu nasa braca i sesttre a ne da ih pustite da skacu sa prozora.To je nesposobnost direktora i treba hitno da leti odatle.Radnici peticiju Ministarstvu sto su tog nesposobnjakovica postavili pa i vi se nesto pitate valjda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here