Nedžati Šašmaz (Polat Alemdar) podržao protivnike vojne uprave u Egiptu

1
472

nedzati-sasmaz-podrzao-protivnike-vojne-uprave-u-egiptu

Turski glumac Nedžati Šašmaz, poznat po ulozi Polata Alemdara u seriji Dolina Vukova, koja je prikazivana u više evropskih zemalja, ali i diljem arapskog svijeta, podržao je protivnike vojne uprave u Egiptu, koji su posljednjih dana suočeni sa oštrim mjerama vojske i policije u suzbijanju demonstracija kojima građani te zemlje pokušavaju izraziti nezadovoljstvo uspostavljanjem vojnog režima.
Diljem arapskog svijeta poznat i kao Murat Alemdar, Šašmaz je u video poruci rekao kako se divi otporu egipatskog naroda vojnoj upravi.
“Svim srcem se molim za vas. Vjerujem da ćete se strpljivo boriti do trenutka kada će demokratija i sloboda doći u vašu zemlju. Neki vanjski faktori igraju igre po svojoj želji koristeći pijune unutar pojedinih islamskih zemalja. Vjerujem da ćete vi, moja egipatska braća, pobijediti kroz strpljivo nastojanje da date lekciju onima koji provode nasilje. Osuđujem pobornike voje uptave koji ne mare za volju naroda i guđe demonstracije oružjem. Neka vam je Bog na pomoći”, poručio je Šašmaz.

1 KOMENTAR

  1. Istinu je rekao ovaj nas predivni brat, samo na zalost nije imenovao sluge sotonine proklete one na koje je Bog srdzbu svoju bacio a to su jevreji cifutari decoubice i satanopoklonici,prokleti bili,prokleti bili,prokleti bili oni su rak koji jede ovu zemlju oni su predatori koji ne nameravaju da stanu sve dok i jedan Musliman postoji na zemlji,njih treba prezirati i ubijati gde god da ih presretnete oni ne smeju da egzistiraju, oni nisu ljudi, oni su djavolji njima na celu pise satan,njihov zli ispijeni pogled je dovoljan da se coveku krv u venama sledi, pogledajte njihove glumce,politicare,muzicare,producente,rezisere, i dobro pogledajte u njihova lica u njihove oci u delicu sekunde sve ce vam biti jasno oni su satanini isprdci

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here