Najveća tajna SFRJ: Autopsija vanzemaljca u bolnici JNA

0
230

U novembru 1966. godine u predjelu blizu malog sela Otoček u bivšoj SFRJ, leteći objekat se srušio i nepoznato biće je izvučeno iz letjelice.

S obzirom na tadašnje političke prilike, događaj je ubrzo dobio oznaku ‘strogo povjerljivo’, a stanovništvu i svijedocima je rečeno da je bila riječ o vojnoj vježbi koju je izvodila tadašnja Jugoslovenska narodna armija (JNA).

autopsija1

Ivan Kramer, koji je pisao o ovom slučaju, još prije osam godina je tvrdio da je bila riječ o ‘zvaničnoj verziji’, različitoj od onoga šta se stvarno dogodilo:

‘Za tijelo, dijelom pod zemljom i metalima, je rečeno da je pripadalo pilotu vazduhoplovstva. Rekli su da je deformisano od plamena i vreline.

Tama noći pomogla je vojsci da im ova teza prođe kao uverljiva. Vanzemaljsko biće je odmah odvezeno u Beograd, ambulantnim vozilom, i u glavnom gradu Jugoslavije je dodijeljeno vojnoj bolnici’.

Za par sati, neki od najvažnijih naučnika u tadašnjoj zajedničkoj državi došli su i počeli da ispituju tijelo.

Među naučnicima koji su vodili autopsiju navodno su bili i zastavnik Andrej Zobol i dva patologa Nikola Julić i Zoran Frederić, ljudi koji su bili od najvećeg povijerenja tadašnje jugoslovenske vlade.

U slijedećim slikama mogu se vidjeti neki od najvažnijih momenata tokom autopsije. Slike su ‘procurile’ autoru 1999. godine od rođaka jednog od doktora…

autopsija2

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here