Meštanin naselja Iskra – “Da uđemo u džamiju juče su nam tražili ličnu kartu, neka nam stave još žute trake kao Jevrejima”!

3
234

Nakon jučerašnje ekskluzivne objave o protestu građana naselja kod Iskre i problemu koji meštani imaju sa korišćenjem džamije portali bliski Islamskoj zajednici objavili su da politčari i mi pokušavamo da destabilizujemo džemate u Novom Pazaru. A mi smo samo preneli suvu istinu što se može videti i po njihovom pisanju. 

hadzi sucova dzamija
džamija kod Iskre

Naime oni tvrde da  “u Džamiji Hadži Emire i Hadži Šuća, koja je smještena između Hadžeta i Rasadnika, je došlo do nesporazuma između vakifa te džamije i imama kojeg je postavila Islamska zajednica, na čelu sa Muftijom Zukorlićem.Taj nesporazum je koluminirao kratkim zatvaranjem džamije od strane vakifa i neslaganjem većine džematlija koji su na strani imama.Čelnici Islamske zajednice nastoje da izmire zavađene strane u nastojanju da se spuste tenzije i u tom cilju je privremeno imenovan drugi imam dok se problem pravedno ne riješi”.

Što potvrđuje da u ovoj Džamiji zaista postoje problemi ali da su izazvani sami od sebe te da ih niko drugi nije izazvao osim vakifa.

Meštani koji su nas juče posle našeg pisanja kontaktirali izjavili su da je situacija još više pogoršana te da su im juče tražili ličnu kartu da uđu u džamiju, gde to ima, kada se tražila lična karta ili neki dokument za ulazak u Džamiju? Da neće da nam stave žute trake pa da nas obilježe kao Jevreje i ko sme da ulazi u Džamiju a ko ne? Mi smo spremni da otkupimo tu Džamiju od Vakifa, ali oni to sada neće, deca su nam išla u mekteb zaista smo mnogo razočarani ovakvim postupcima i hvala Vam što prenosite ovo jer za ovo mora da se čuje zaključio je meštanin ovog naselja.

U komentarima se vidi da su meštani nezadovoljni ovim što se dešava pa jedan od njih kaže

Ja sam dzematlije te dzamije a sada vec bivsi jer je IZ na celu sa muftijom Zukorlicem dozvolila jednim kriminalcu buvsem robijasu koji je samo predstavljao familiju vakifa rahmetli Suca u rahmetli Emire Dzankovic i taj je dao sebi za pravo da iatjera imama i dzemat samo zato sto nije mogao da shvati da on nije glavni vec je to imam sto je normalno.Zasto kazem muftija je ti dozvolio?Pa draga braco dva mjeseca traje tortura od bivseg robijasa Esada Dzankovica prema imamu i dzematu kojeg je taj kreten matretirai na svaki korak a muftija je znao za to i cuti,zasto?Dali zbog toga sto ga je pomenuti olos ucenio jer kako svi znamo olos je od njega zahtjevao da smijeni imama ili ce on dati dzamiju rijasetu na celu sa jos jednim olosom Ademom Zilkicem!Vherujte braci da doticni nije dao ni vc da se upotrijebi pa je isao toliko daleko da je poceo branit i mejtep za djecu.Nemam rijeci kojim bi mogao opisat aktivnosti imama koji je bio sunce naseg naselja,skola Kur'ana,mejtep,mukabela predavanja za zene i jos puno bih mogao pricat o dragom nam imamu koji je ozivio cijelo naselje za kratko vrijeme.I sve je to zasmjetalo cafiru Dzankovicu pa je usao toliko daleko da je zabranjivao koristenje klime u vrijeme ucenja mukabele imama Nedzada a u tom momentu je bilo preko 40 stepeni pa je Dzankovic isao jos dalje tako da je prisustvovao teravijama samo da nebi dao da se klima ukljucuje, pa zar neko moze biti toliko mieran pitam se o boze?Naravno da moze jer je u pitanju kriminalna familija dakle ovaj izrod je unistio fabriku trikotaza tako sto je sa svojim bratom zvanim “dzango”pokrao istu fabriku i ostavio na stotine radnika na ulici pa je proneverio banku koju je ostetio za vise hiljada eura i jos puno toga ima o toj familiji ali drugom prilikom.A sada ja pitam muftiju, zar je ovom kriminalcu dozvoljeno da ide ovoliko daleko i da narucuje imame po svojem ceifu?Zasto ni posle dva mjeseca od kako je upucena prva zalba od strane imama za uznemiravanje od Dzankovica zasto niko nije reagovao, zar je prece bilo setkanje muftije po iftarima od ovoga? Dosad sam uvijek bio uz muftiju kao i cio dzemat ali posle ovoga se ni njemu kao ni svima njima nemoze vjerovat.Sada imamo situaciju da imam Nedzad sjedi kuci kao i cio dzemat kao i djeca koja kroz plac shvataju da nema vise mejtepa a za to vrijeme Dzankovic je unajmio dvojicu ubica sa Hadzeta da ga cuvaju i za to vrijeme on poziva telefonom dzematlije koji pripadaju rijasetu Zilkica i dalje muftija cuti i ne oglasava se,ovo je SRAMOTA!
Zamolio bih redakciju da ovo objavi jer je mnogo vaznije od nekih glupih svecanosti koiima se pridaje znacaj!

SELAM!!!

Sandžakhaber će nastaviti da se bavi ovakvim i ovim pisanjem koje je u interesu građana ovoga naselja sve do rešenja problema.

autor. MT

3 KOMENTARA

 1. Na potpuno isti nacin se i Gorani vernrnici proteruju iz dzmija koje su nasi roditelji i roditelji nsih roditela proteruju ako nisu clanovi vatana stranke koja je na vlasti preko 14.g.
  http://www.vila-goranka.de/?p=3257.
  pogledajte film velikogFirera Goransko(CIGANA,BUGARSKIH CIGANA,CERGARA,LJUDI KOJI VREDJAJU NASE STARA MAJKE,MAJKE ZENE KCERKE,UNUKE DA SU PROSTAKUSE AKO NISMO CLANOVI VATANA. NIHOV IMAM NE DOZVOLJAVA DA AKO SE SLUCAJNO PAKISTANAC SLUCAJNO NADJE U DRAGASU NA DZUMU NAMAZ NEMOZE DOK NE POSTANE CLAN STRANKE VATAN.
  Ovu stranku inace podrzava veoma vidjeno lice o kojem sam pisao a inace vema mnogo voli da gleda ikonu arhangela Gavrila i iz islama ode u idolopoklonisticku religiju.
  ZNAJTE SANDZAKLIJE, IMATE U SVOJOJ SREDINI MASAU GORANA KOJI NIKAD NISU BILI NEPRIJATELJIBOSNJACIMA A I NIKOME JER BI MOGLI SA MALO OTROVA OTROVATI MASU BOSNJAKE. MI VAS PONAVLJAM NECEMO IZDATI OSTAT CEMO VAM NAJVECI PRIJATELJI A ONI KOJI MENJAJU, STRANKE(SPS U JUL, IZ JULA U VATAN. PRIMAJU PLATE I TO DUPLU OD SBIJE I JOS PRIDE SA KOSOVSKOG BUDZETA.
  PLAGIRAJU,PREPISUJU TUDJE KNJIGE I SAKUPLJAJU NOVAC KAO POMOC ZA IZDANJE USTVARI REPRINT MONOGRAFIJE GORA ZUPA I PODGORA.
  STO DALJE OD MUNAFIKA
  Selam svima

 2. Jedno objasnjenje
  Mi Gorani smo oduvek pravili slatkise, burek,bozu, cevabdzije, ascije(kuvari) u celoj Otomanskoj imperiji, celom balkanu,kasnije biv. SFRJ. Nikoga ne zabole stomak od nase hrane. Svaki nas musterija bez obzira na veru i naciju je ugoscen od Gorana i niko se ne pozali na nasu hranu. Momentalno smo se vecinom doselili u Bosnu ali i u Sandzaku jer je svako trazio najblize, a blize od Sandzaklija i ustvari nemamo. Stranka Vatan i njeni vodje nas nazivaju “srbima”kako bi se dodvorili Albancima, a samo clanovi Vatana su islamske veroispovesti. Cujes gluposti. Pa clanovi VATANA su deci rasturali ramazan,svi su bivsi pripadnici SPS a a plagijatoor Sadik Idrizi (nekada nastavnik srpskog u selu Krusevo sada doktor bosanskog jezika?!?) je prenosio hranu po karaulama sopstvenom vozilom, Usmen Baldzi uzdanica mire markovic od koje je dobio stan pod parolam(NISTA NOVO SAMO CARSTVO DUSANOVO) podministar za orazovanje VELIKI I OBRAZ I OBRAZOVANJE, Mehmed Hamza kolumnist, poluontelektualac naziva Gorane ( CIGANIMA, BUGARSKIM CIGANIMA,CERGARIMA, A NASE Goranke PROSTAKUSAMA.
  E moji dragi Bosnjaci to su dokazi za munafike, to su dokazi da su oni sekta ciji je ezan ESTOKVRALLAH dolaru ekber ili fotelja ekber. Hamza doduse ima svoj sufisticki ezan (neznam kako se uci) ali sam video njihov ibadet u ludoj igri do nesvesti. (ABDEST SE UZIMA IAKO VERNIK NEJE FIZICKI PRLJAV IZ RALOGA AKO JE BAREM ZA TREN IZGUBIO SVEST-ZADREMAO DODJE PONOVO SVESTI. nesvesan musliman je munafik.
  Puno selama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here