Ljajić – Islamske zajednice nelegitimne

1
51
rasim ljajić

Postojanje dve islamske zajednice u Srbiji je apsolutno nelegitimno, a muftija Muamer Zukorlić je štetan, izjavio je potpredsednik vlade i lider Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) Rasim Ljajić.

Rasim Ljajić
Rasim Ljajić

Ljajić je u intervjuu novopazarskj Regionalnoj televiziji rekao da je njegovo pravo da to kaže kao musliman i čovek iz Novog Pazara koji je zainteresovan za situaciju u tom gradu.
“Kao političar uvek ću da kažem svoj stav da su i jedna i druga islamska zajednica nelegitimne, apsolutno nelegitimne. A šta će oni da urede to je njihova stvar, njihova odluka i ljudi koji su u institucijama islamske zajednice”, rekao je Ljajić koji je i ministar unutrašnje i spoljne trgovne i telekomunikacija.

On objašnjava da je ovakvo stanje sa dve islamske zajednice loše za sve jer, kako kaže, daje lošu sliku, generiše lošu klimu i lošu percepciju o svima.

Ljajić je, doduše, priznao da sada ima manje zloupotrebe Islamske zajednice, ali dodaje da je to zato što su stvari razotkrivene zahvaljujući pre svega izborima na kojima se Zukorlić pojavio kao predsednički kandidat i osvojio manje od 20 odsto glasova.
“To je neumitno, sve drugo su bajke. Izaći na izbore sa tolikim resursima, voditi najprljaviju kampanju i osvojiti manje od 20 odsto znači da ste vi svoje rekli. Potpuno čista sitaucija. Oni više ne mogu da maniulišu koliko su manipulisali”, naveo je Ljajić i zakljucio da je to bila čista zloupotreba Islamske zajednice, ahmedije, ljudi, džamija, svega što je islamsko i muslimansko.

On navodi i da ima potpuno identičan stav kao i ministar bez potfelja Sulejman Ugljanin – da islamska zajednica treba da bude objedinjena.
“Mi nećemo da se mešamo, iako prinicpijelno smatramo da je ovo stanje neodrživo, jer islamske zajednice nisu političke strane kojih možete imati više. Ali ne i islamskih zajednica. To pravi probleme od dženaza (sahrana) do veselja. Ne znate koga da dovedete. Zato to mora da se prekine ako želimo da živimo normalno”, poručio je Ljajić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here