Erdogan zaplakao slušajući pismo El-Biltecija poginuloj kćerki

0
104

Premijer Recep Tayyip Erdogan nije mogao sakriti suze dok je slušao oproštajno pismo koje je jedan od lidera Muslimanske braće, Muhammed el-Bilteci, napisao svojoj kćerki Esmi.

foto.trt
foto.trt

Premijer Recep Tayyip Erdogan, tokom gostovanja u jednom televizijskom programu, nije mogao da sakrije suze dok je slušao pismo koje je Muhammed El Bilteci napisao poginuloj kćerki.

“Doživio sam slične stvari. Kući sam dolazio kasno u noć. Jedne večeri, moja kćerka je na vrata od naše sobe postavila cjeduljicu, u kojoj je kazala: ‘Jednu noć odvoji i za nas’. Nisam imao vremena za izdvojiti. Naravno, zbog užurbanog rada, kući bih dolazio oko 01.00-02.00 sata noću. Djeca bi tada već spavala. U pismu koje je el-Biltaci napisao Esmi, u tim riječima, kao da sam vidio svoju djecu”.

“Svakako, postati šehid je nešto drugo. Esma nije uživala u životu, pohrlila je ka tom položaju. Vjerujem da će taj stav, stav njenog oca, biti pouka za mnoge zemlje u islamskom svijetu. Pouka i primjer za našu omladinu. Da će nam biti uzor za odnos između oca i djeteta. Sada ne govorim kao premijer, ove riječi izgovaram kao obični građanin Tayyip”,  rekao je premijer Erdogan.

Podsjetimo, jedan od lidera Muslimanske braće Muhammed el-Bilteci napisao je oproštajno pismo svojoj kćerki Esmi koja je, pogođena hicem iz snajpera, ubijena tokom demonstracija na trgu Rabiatul Adeviyye.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here